Обединеното кралство, Нидерландия, Полша, Дания, Швеция, Белгия, Португалия и Франция

...
Обединеното кралство, Нидерландия, Полша, Дания, Швеция, Белгия, Португалия и Франция
Коментари Харесай

Украйна се похвали, че е сглобила европейската част на коалиция F-16

Обединеното кралство, Нидерландия, Полша, Дания, Швеция, Белгия, Португалия и Франция се съгласиха да се причислят към по този начин наречената " самолетна коалиция " , която ще даде бойни самолети на Украйна. Това заяви заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Игор Жовква, представен от украинското издание " Европейская истина ".

Както написа изданието по този метод, съгласно формалния представител, се образува европейската част на обединението. Жовква увери, че скоро в нея ще се включат и други участници, без да прецизира детайлности.

" Ние даже приехме настрана взаимно изказване по този въпрос с президента на Франция ", сподели той.

" Самолетната коалиция " е основана за образование на украински водачи на умения за ръководство на западни самолети, както и на вероятностите за образуване на доставката на модерна бойна авиация в Украйна. Това стана допустимо, откакто, че към този момент не възразява против прехвърлянето на западни бойни самолети на Украйна от европейските страни.

В резултат на пътуването на Володимир Зеленски на стана допустимо " очертаването на контурите " на обединението, сподели Жовква.

Става дума за ускорение на образованието на водачи и техници за изтребители от четвърто потомство - основно за американските изтребители F-16 като най-масовата бойна машина на въоръжение в доста страни от НАТО .
 Обучават украинските военни да ръководят танковете
Обучават украинските военни да ръководят танковете " Ейбрамс " и самолети F-16

Първите 31 танка са доставени в Германия

Междувременно кабинетът на английския министър председател излезе с изказване след срещата на Риши Сунак с Володимир Зеленски в Молдова, което допуска, че Англия ще стартира да образова украински водачи през идващите седмици.

Тъй като Кралските военновъздушни сили на Англия не разполагат със лични F-16, а самолетите EuroFighter, които имат, не са напълно подобаващи за решение на дилемите, нужни на Киев, евентуално става дума за организационната и финансовата роля на Лондон в образованието на украински водачи.

В четвъртък полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че Полша има намерение да стартира да образова украински водачи на изтребители F-16, до момента в който министър председателят на Нидерландия Марк Рюте сподели, че страната му също скоро ще стартира да образова украински водачи на изтребители F-16.
 Киев желае да получи 40-50 изтребителя F-16 от съдружниците
Киев желае да получи 40-50 изтребителя F-16 от съдружниците

Украйна се надява Г-7 и НАТО да прегледат въпроса през лятото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР