Обединеното кралство изпрати военна фрегата да патрулира в Северно море,

...
Обединеното кралство изпрати военна фрегата да патрулира в Северно море,
Коментари Харесай

Великобритания изпраща военна фрегата за защита на енергийните тръбопроводи в Северно море

Обединеното кралство изпрати военна фрегата да патрулира в Северно море, защото западните съдружници се стремят да засилят отбраната на подводната енергийна инфраструктура. Серия от детонации раздраха двата газопровода на “Северен поток ” в Балтийско море преди дни, а Русия и западните страни се упрекват взаимно за съзнателно проведен бойкот.

Съвместните експедиционни сили (Joint Expeditionary Force или JEF), съюз от сходно мислещи северноевропейски страни, също разискват засилено наблюдаване и морски патрули “за обезпечаване на сериозна инфраструктура ” в региона, откакто Норвегия стана най-големият снабдител на газ в Европа, откогато Русия понижи фрапантно и даже спря доставките на газ след нахлуването си в Украйна.

“През този интервал на нараснала угриженост за всички съидейници от партньорските народи, вярно е да действаме с експедитивност, сръчност и групова решителност, с цел да демонстрираме интензивно нашия споделен ангажимент към взаимната сигурност “, уточни английският министър на защитата.

Съюзът JEF, който се координира от Англия, сплотява войски от 10 страни, в това число балтийските и скандинавските народи, като неговото значение стартира да нараства след нахлуването на Русия в Украйна през февруари.

През предходната седмица европейските страни обявиха, че към този момент са засилили военните патрули, с цел да защитят енергийните доставки в Северно море и край крайбрежията на Италия след хипотетичния бойкот на тръбопроводите “Северен поток 1 и 2 ” покрай датски остров. Съединени американски щати също ускориха наблюдението дружно със своите съдружници.

Скандинавските проверяващи органи към момента изследват повода за гърмежите от предходната седмица и означиха че те евентуално се дължат на няколкостотин кг експлозиви.

Англия не е приписала публично виновността за гърмежите, само че Уолъс сподели в понеделник, че те демонстрират по какъв начин “реакциите на Владимир Путин са по-всеобхватни от Украйна “, добавяйки, че “Русия не крие способността си да нападна такава инфраструктура ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР