Обединеният фронт на Китайската комунистическа партия (ККП) организира координирана атака

...
Обединеният фронт на Китайската комунистическа партия (ККП) организира координирана атака
Коментари Харесай

В Тайван идват избори, а китайските комунисти вече се намесват с любопитни методи

" Обединеният фронт " на Китайската комунистическа партия (ККП) провежда координирана офанзива против публикацията " Моят проект за опазване на мира в Тайванския пролив " на претендента за президент на Тайван Лай Чинг-те от Демократичната прогресивна партия (ДПП). По този метод режимът в Китай пробва с още едно средство да повлияе на изхода от изборите през 2024 година Материалът бе оповестен на 4 юли в The Wall Street Journal, което незабавно задейства китайските комунисти да показват Лай Чинг-те като провоенно надъхан. " Обединеният фронт " на ККП е мрежа от основни фигури, повлияни или следени от Комунистическата партия на Китай и употребявани да прокарват ползите ѝ. В съответния случай става дума за Групата на Обединения фронт " Общокитайска асоциация за другарство с тайванските сънародници ". Тази мрежа разгласява публикации от над 50 хипотетични представители на групи от тайванската диаспора, които подлагат на критика есето на Лай. След това разнообразни медийни органи на " Обединения фронт " препубликуваха публикациите. Много представени " тайвански сънародници " настояват, че изявленията на Лай за мир са лъжлива ловкост за продобиване на гласове на изборите. Те сякаш настояват, че същинската цел на публикацията е била да подкрепи " тайванската самостоятелност " и " потискането " на Китай, като построи американска поддръжка за кандидатурата на Лай. Цитираните лица са свързани с групи, основани в Съединени американски щати, Хонконг, Япония, Китай и други страни

Китай пробва да изфабрикува " тайванско разцепление "

Фактът, че координираните офанзиви на " Обединения фронт " са съсредоточени върху мненията на видимо неполитически организации на " тайвански сънародници ", демонстрира, че ККП се стреми да показа опозицията против Лай като консенсус на тайванската диаспора. Тези послания сложиха Лай в отбранителна позиция, като го накараха да оспорва сходни рецензии в границите на разказа, че вотът не е избор сред мир и война, написа в седмичния си разбор за Тайван американският мозъчен концерн Институт за проучване на войната (ISW), публикувайки препратки към първоизточниците. В тази вълна от нападки против публикацията на Лай " Обединеният фронт " се показва като говорещ от името на тайванската диаспора. Тази смяна може да даде на ККП лостове за манипулиране на интернационалното публично мнение по време на рецесия, като употребява групите на " Обединения фронт ", с цел да покаже подправено тайванското разцепление, проучват от ISW.

Политическият набор в Тайван

Друг значим акцент от разбора е, че двете партии, които са настроени към по-близки връзки с Китай, пробват да обединят напъните си преди президентските и парламентарните избори през 2024 година, с цел да завоюват най-малко болшинство в законодателния орган.

Политическият набор в Тайван е разграничен главно сред Демократичната прогресивна партия (ДПП) и " Гоминдан " (КМТ) - най-старата партия в Азия, която работи в Китай и Тайван. ДПП като цяло поддържа тайванската автономност, тайванската еднаквост и скептицизма към Китай. KMT е за по-тесни стопански и културни връзки с Пекин, както и за по-широко придържане към китайската еднаквост. От 2016 година насам ДПП под управлението на президента Цай Инуън управлява президентството и законодателната власт. В този цикъл на президентските избори се включва и претендентът на Тайванската национална партия (ТНП) Ко Уен-дже, който оформя своето придвижване като опция на ДПП и KMT. Нормално е на тайванските президентски избори да има претенденти от трети партии, само че никой от тях в никакъв случай не е печелил. Президентските и парламентарните избори в Тайван ще се проведат на 13 януари 2024 година, а новият президент ще встъпи в служба през май 2024 година Кандидатите за президент могат да завоюват изборите с нормално болшинство.

Сега КМТ прикани за съгласуване с ТНП по време на изборите за Народното събрание, което демонстрира, че КМТ се стреми да разшири опциите си за продобиване тук-там в законодателната власт даже в случай че загуби президентския пост. Председателят на КМТ Ерик Чу насочи апела на 23 юли. Кампанията на претендента за президент на " Гоминдан " Хоу Ю-и съобщи, че не знае защо приказва Чу. Хоу не желае да поддържа апела на Чу, тъй като това може да е сигнал, че партията няма доверие в него. Чу прикани за тази съгласуваност, тъй като КМТ изостава в президентските изследвания. Хоу е с 16 процентни пункта зад водещия претендент за президент на ДПП Лай Чинг-те. Един от методите КМТ да завоюват изборите, е да се стремят към болшинство в Народното събрание. Понастоящем ДПП управлява 61 от 113-те места в Законодателния юан, а KMT - 38. Всички 113 членове на органа ще бъдат избрани отново на изборите през 2024 г.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР