Обединените арабски емирства са ръководили хакерското нападение срещу катарски правителствен

...
Обединените арабски емирства са ръководили хакерското нападение срещу катарски правителствен
Коментари Харесай

Как Обединените арабски емирства превърнаха Катар в черна овца

Обединените арабски емирства са управлявали хакерското нахлуване против катарски държавен информативен уебсайт през май. Това оповестява в. " Вашингтон пост ", представен от международните организации.

В резултат на хакерската атака бяха оповестени подправени изказвания от името на емира на Катар, които доведоха до острата рецесия сред дребното, само че богато и авторитетно емирство и негови съседи от региона на Персийския залив.

Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани бе представен да споделя на уеб страницата на катарската публична осведомителна организация, че Иран е ислямска мощ, и да хвали палестинското придвижване Хамас.

Агенцията бързо разгласи, че е станала жертва на хакерска офанзива и отстрани тази обява от уеб страницата си.

" Вашингтон пост " написа, че високопоставени представители на Обединените арабски емирства са разискали кибернападението на 23 май - ден преди то да стане факт.

Посолството на ОАЕ отхвърли информацията на американския всекидневник като подправена и акцентира, че страната не е имала никаква роля в хипотетичната хакерска офанзива.

На 5 юни Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет прекъснаха дипломатическите си връзки с Катар и му постановиха стопански наказания, обвинявайки го в поддръжка за тероризма и доближаване с Иран. Малкото, само че богато и авторитетно емирство отхвърли тези обвинявания.

Продължаващата рецесия заплашва да усложни битката на ръководената от Съединени американски щати коалиция против групировката " Ислямска страна ", защото и петте забъркани страни са съдружници на Съединени американски щати и са част от тази коалиция, отбелязва Асошиейтед прес.

Американският президент Доналд Тръмп застана твърдо на страната на Саудитска Арабия и ОАЕ в спора им с Катар, макар че в емирството се намира най-голямата военна база на Съединени американски щати в Близкия изток.

Министърът на външните работи на Обединените арабски емирства Ануар Гаргаш прикани за интернационален мониторинг над Катар, съобщи Ройтерс.

" Натискът върху емирството прави работа ", се споделя в тирада, която Гаргаш ще произнесе в Лондон през днешния ден. Той обаче предизвестява, че това ще е дълъг развой.

" Трябва да сме сигурни, че Катар - страна с 300 милиарда $ запаси, към този момент няма да е формален или всекидневен спонсор на джихадистки и терористични дела ", акцентира Гаргаш.

Речта не съдържа детайлности за предлагания мониторинг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР