Обединените арабски емирства (ОАЕ), третият по големина производител в ОПЕК

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ), третият по големина производител в ОПЕК
Коментари Харесай

Защо третият по големина производител на петрол в ОПЕК се превърна в проблем за картела

Обединените арабски емирства (ОАЕ), третият по величина производител в ОПЕК сега, нарушиха квотата си за произвеждане на суровината, с 520 000 барела дневно през август, демонстрират данни от Международната организация по енергетика (IEA). Това демонстрира, че един от съдружниците на Саудитска Арабия в " даването на образец " за договорката за понижено произвеждане може да бъде новото главоболие на картела, написа OilPrice.

Според отчета на Международната организация по енергетика, представен от Bloomberg, ОАЕ са изпомпали 3,11 милиона барела дневно през август, което е с 240 000 барела дневно повече от юли и 520 000 барела дневно над тавана от 2,59 милиона барела дневно съгласно договорката на ОПЕК +.
 ОПЕК още веднъж сви прогнозата за петрола
ОПЕК още веднъж сви прогнозата за петрола

Слабостта на азиатските страни ще продължи и следващата година, споделя картелът

Използвайки данните за следене на танкери, IEA пресметнала още, че третият по величина производител на ОПЕК е изнесъл към 2,7 милиона барела дневно през август и преработва 370 000 барела дневно в рафинериите.

Преди седмици министърът на енергетиката на ОАЕ Сухаил Ал Мазруей призна, че производството на ОАЕ се е нараснало до надхвърлената квота за август, само че " са подхванати ограничения за компенсиране на това краткотрайно нарастване заради пика в търсенето през лятото на електрическа енергия в ОАЕ, което изискваше увеличение на производството на нефт и обвързвания с него газ ".

Миналата седмица ОАЕ пресметнаха, че са изнесли доста повече недопечен петрол през август, тъй като са произвели повече от квотата си по договорката ОПЕК +, подкопавайки вярата на петролния пазар в единството на групата за редуциране на продукцията.

За разлика от предходните пактове на ОПЕК +, неспазването на квотите този път изисква виновниците да компенсират всяко произвеждане над квотите с повече понижения през идващите месеци.

Саудитска Арабия която обществено притисна неспазващите условията членове на ОПЕК Ирак и Нигерия да спазят своите квоти, в този момент евентуално ще бъде по-дискретна при натиска си върху ОАЕ, съгласно RBC Capital Markets, представена Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР