Обединените арабски емирства (ОАЕ) обявиха, че са сформирали нова съвместна

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) обявиха, че са сформирали нова съвместна
Коментари Харесай

ОАЕ и Саудитска Арабия се отцепват от Съвета за сътрудничество в Персийския залив

Обединените арабски емирства (ОАЕ) оповестиха, че са образували нова " взаимна комисия за съдействие " със Саудитска Арабия, с цел да си партнират по стопански и военни въпроси, настрана от Съвета за съдействие в Персийския залив, оповестява " Асошиейтед прес ".

Външното министерство на ОАЕ заяви за новата самодейност по-рано през днешния ден преди съвещанието на Съвета за съдействие в Персийския залив в Кувейт, акцентирайки, че тя е била утвърдена от владетеля и президента на ОАЕ шейх Халифа бин Зайед ал Нахаян.

От страна на Саудитска Арабия към този момент няма съобщение за новото партньорство.

Засега не е ясно по какъв начин новата самодейност ще засегна съвещанието на Съвета за съдействие в Персийския залив, в което би трябвало да вземат участие шест страни и което се чака да се концентрира върху дипломатическата рецесия, която се развихри към Катар, страна членка на съвета.

Половината от страните на Съвета за съдействие в Персийския залив бойкотират и подлагат на критика остро Катар, като самото осъществяване на съвещанието е изненадващо.

Съветът за съдействие в Персийския залив е група от арабски страни, съюзнички на Съединени американски щати, който е образуван през 1981 година частично като контраст на шиитски Иран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР