Обединението за нас българите е тотален и изгубен комплекс“, смята

...
Обединението за нас българите е тотален и изгубен комплекс“, смята
Коментари Харесай

Камен Воденичаров и трите паспорта на България

„ Обединението за нас българите е цялостен и загубен комплекс “, счита Камен Воденичаров. Коплекс, който всеки народ има. Нашият се споделя „ Съединението прави силата “. Мотото, което би трябвало да е веруюто ни, потвърждава най-големия минус на България.

Според Воденичаров през днешния ден, когато видимо живеем по-добре, ние сме в един непрекъснат стрес. Толкова сме забързани и комплицирани, че започваме да пропущаме значимите неща, а точно – да бъде ръка за ръка в живота с тези, с които сме избрали да го споделим.

Така се споделя и новата му ария, която извършва дружно с Невена Цонева. „ Ръка за ръка “ приказва за прекосяването оттатък вечността тогава, когато човек към този момент не желае да пита за какво, нито да знае какво и по какъв начин, даже и по кое време.
Изкуството, вярата, любовта, взаимопомощта, достойнството, битката с вятърните мелници, а и самите илюзии са светите неща, за които си заслужава борбата ни сред светлото и тъмното в нас и към нас да продължи. Преди това обаче би трябвало да изберем по кой път да поемем – по този, по който подхождаме с съгласие към хората, или по този, по който безспирно водиме война с тях.
И в случай че в персонален проект пътят на човек има два вероятни изхода, то от политическа позиция страната ни и ние като част от нея разполагаме с три – Царство България, Народна Република България и Република България.

„ Нека всеки да си избере един от тези паспорти и да отива на референдум, с цел да се реши един път вечно “, показа с възприятие за комизъм в ефира на „ Какво се случва “ Камен Воденичаров – режсьор, артист, продуцент и артист. Макар паспортите на България да са три, той е на мнение, че силите, които господстват и у нас, са пет и поддържат най-популярната от всички човешки илюзии – килимчето да е наше и да създадем по този начин, че всички други хора на всички места по света да живеят на него, както ние желаеме. Затова и значимият въпрос в никакъв случай не е бил „ Кой? “, а „ Кои? “.

Още за петте централи, които дърпат килимчето, за устрема да не избягаме, а да останем тук, за уроците на изкуството, които служат и като уроци в живота и за смисъла в това да бъдем „ Ръка за ръка “ – Камен Воденичаров споделя в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР