Обединението Отровното трио и гражданите стартира платформа за наблюдение върху

...
Обединението Отровното трио и гражданите стартира платформа за наблюдение върху
Коментари Харесай

Правят Щит за честни избори, търсят се 15 000 доброволци

Обединението " Отровното трио и жителите " започва платформа за наблюдаване върху изборния развой. Обявената цел е противопоставяне на измамите и операциите при броенето на бюлетините и пазаруването на гласове.

Организаторите на антиправителствените митинги от лятото от така наречен " Отровно трио ", търсят 15 хиляди души, които да бъдат разпределени в изборните секции в страната, с цел да изградят " щит за почтени избори ". Платформата, на която да се записват доброволците, е на интернет

Наблюдателите, които ще пазят резултата, би трябвало да наблюдават изборния развой, преброяването на бюлетините, правилното регистриране на резултатите в протоколите и по-късно да получат заверено копие от протокола на изборната секция. Всеки ще снима копието и ще го качи в специфичното ни мобилно приложение " Дръж мутрите вън " .

Това на процедура ще е преброителен щаб, който ще обработва резултатите, ще ги разгласява в действително време и в границите на " Мрежа за партньорство " с други извънпарламентарни сили резултатите ще бъдат разменяни и сравнявани.

" Честността зависи от всеки един от нас! Всички ние пазим мутрите ВЪН и упражняваме цивилен надзор. Тази борба е значима за всички, тъй като избраниците ще гласоподават разпоредбите, по които живеем, ще дефинират бюджета, формиран с нашите пари, ще избират държавно управление и ще управляват изпълнителната власт. Правото ни на свободен избор е залегнало в Конституцията. Стигнахме до там сами да пазим правата си и ще го създадем дружно ", декларират уредниците на платформата.

Инициативата на " Отровното трио " дублира акцията на " Демократична България ", която към този момент показа свое мобилно приложение за наблюдаване на вота, наречено " Ти броиш! ", което също търси доброволци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР