Обединението на жените социалистки (ОЖС) ще се включи много активно

...
Обединението на жените социалистки (ОЖС) ще се включи много активно
Коментари Харесай

Катя Николова от БСП: Обединението на жените социалистки ще се включи много активно в предизборните кампании

Обединението на дамите социалистки (ОЖС) ще се включи доста интензивно с редица събития в предизборните акции до края на годината. Това съобщи ръководителят на ОЖС към Българска социалистическа партия Катя Николова след днешния пленум на организацията, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София.

На него беше изработен разбор на извършените събития и начинания от началото на 2019 година и бяха разисквани насоките за работа до края ѝ. Близо два часа продължи полемиката по въпросите, свързани с идните европейски избори. В нея дамите социалистки бяха доста дейни и споделиха хрумвания, свързани с образуване на разнообразни събития. Те означиха, че една от посоките, в които би трябвало да работят е за равно възнаграждение на труда на мъжете и на дамите.

Другата извънредно значима тематика за ОЖС в Българска социалистическа партия е битката с насилието над дами и деца. Жените социалистки бяха безапелационни, че е извънредно значимо да бъде засилена още повече активността на организацията в тази посока, с цел да бъде изострено публичното внимание върху този толкоз сериозен проблем в България през днешния ден.

"Годината е под знака на две предизборни акции и два избора - за европарламент и за локални органи на властта. Периодът е извънредно значим. Напълно е допустимо да има и трети тип избори - предварителни парламентарни, както сочи общата политическа конюнктура ", разяснява Катя Николова. "Затова на днешния пленум имахме опция да чуем разнообразни отзиви и оферти за идната ни работа. Жените социалистки постоянно сме били доста дейни в активността ни за партията и откровени в полемиките за бъдещето ѝ. Много се веселя, че на този пленум видях приповдигнато въодушевление и активизиране на дамите социалистки. Те демонстрираха, че схващат голямата значимост и значителност на европейските избори и са подготвени да работят за сполучливото показване на Българска социалистическа партия на тях ", уточни тя.

Катя Николова добави, че плануваните събития и начинания са свързани с главните тематики, по които Обединението на дамите социалистки избраха да работят интензивно през 2019 година на пленума в края на предходната година - битката против насилието над дами и деца и за повече дами в политиката.

"При планирането на нашата активност по време на двете предизборни акции насочихме главно вниманието си към тези две тематики ", сподели тя.

"Специално за локалните избори през есента нашата подготовка стартира още от в този момент. Ще имаме доста начинания и дейности, които ще проведем дружно с неправителствени организации и цивилен структури по места. По този метод ще имаме опция да представим нашите способни и сполучливи дами и локални престижи, които заслужават да намерят място в листите за локални органи на властта като общински съветници или кметове. В хода на акцията нашата задача ще бъде да им помогнем и да ги подкрепим с организирането на разнообразни събития и начинания ", съобщи Николова.

По време на пленума на Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия Анна Славова показа концепциите и насоките, по които ПЕС - дами възнамерява да работи през 2019 година. Анна Славова, която е член на оперативното бюро на ОЖС, беше неговият представител на Конгреса на ПЕС - дами, който се организира в края на февруари в испанската столица Мадрид. "Ние съобразихме нашата работа през годината с насоките, които набеляза ПЕС на Конгреса ", изясни Катя Николова.

"През април и май планираме оперативни срещи с локалните структури на ОЖС по области. Целта ни е да активизираме тяхната работа и да организираме срещи и контакти със структури на гражданското общество - женски организации, организации на хората с увреждания, на младежи и пенсионери, на еколози. Чрез тези събития и начинания ще се опитаме да представим освен на нашите членове и симпатизанти, само че и на по-широк кръг от жители предизборната платформа на Българска социалистическа партия за европейските избори ", сподели още Николова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР