Обединение Бъдеще за “ разпространи до медиите позицията си по

...
Обединение Бъдеще за “ разпространи до медиите позицията си по
Коментари Харесай

Обединение „Бъдеще за туризма“: Неоснователна е заповедта за карантина на влизащите от Африка

Обединение „ Бъдеще за “ популяризира до медиите позицията си във връзка с новите ограничаващи ограничения, свързани с ковид у нас. Публикуваме го без редакторска интервенция:
" Заповедта за наложителна карантина гилотинира плахите опити за възобновяване на активността на туроператорите , поражда още веднъж съмнение и боязън у потребителите на туристически услуги. Обединение „ Бъдеще за туризма “ показва своето неразбиране и съдбоносен митинг против обнародваната нощес Заповед РД-01-167/12.03.2021 година на министъра на опазването на здравето, с която се вкарва наложителна 10-дневна карантина, последвана от PCR-тест за влизащите от Африка пасажери. Този документ, публикуван в петък вечер, ни сварва неподготвени и изправя пред стрес всички туроператори, които правят произлязъл туризъм. Заповедта влиза в „ 12 без 5 “, макар многочислените писма, които сдружението изпрати до Министъра на опазването на здравето и до Главния държавен здравен контрольор. В тях обяснихме за какво сходни решения, налагани ненадейно без гратисен интервал, водят големи загуби за икономическите субекти в сектора и ни конфронтират с клиентите. Всичко това бе обяснено и на среща с проф. Ангелов с Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение „ Бъдеще за туризма “, преди десетина дни.
 Заповед: 10-дневна карантина за всички идващи от Африка Заповед: 10-дневна карантина за всички идващи от Африка
От 00:00 часа на 13 март всички лица, на които е позволено влизането в страната и които идват от страни и територии в Африка, се п...
Заповедта за наложителна карантина на процедура гилотинира плахите опити за възобновяване на активността на туроператорите, поражда още веднъж съмнение и боязън у потребителите на туристически услуги. Намираме заповедта за голословна, защото ние следим резултатите от лабораториите на нашите клиенти. За трите месеца, в които се провеждат чартъри до Занзибар, има единствено един наш клиент, който е поканен за още един тест и неговите резултати към момента не са ни известни. Всички останали проби са негативни. Намираме заповедта, която цели да защищити популацията от нигерийския и южноафрикански разновидности на вируса, за безусловно неприложима , защото тези разновидности към този момент циркулират из цяла Европа. Ако с нея се цели сходен резултат, би следвало да се ползва и за пасажерите по постоянните линии, изключително за Англия, Испания и Португалия и други страни, наранени от африканските варианти. Заповедта не е прецизирана и във връзка с лицата с сложени две ваксини. Те също ли подлежат на карантина. Карантинирането обрича плануваните и предплатени пътувания с изключение на до Занзибар, само че и до други дестинации – Кения, Египет, Мароко и Тунис, които бяха предстоящи от клиентите.
Категорично протестираме против налагането на сходни забрани, които влизат в действие без нужния гратисен интервал, в който да се преструктурираме и най-малко малко да понижим загубите си. Настояваме за унищожаване на карантината за лица с негативен PCR-тест. Считаме, че заповедта няма да реализира упования здравен резултат, само че сигурно ще докара до пагубни психически и стопански последици. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР