Обединена българска банка (ОББ) и Фонд мениджър на финансови инструменти

...
Обединена българска банка (ОББ) и Фонд мениджър на финансови инструменти
Коментари Харесай

128 млн. лв. за малкия и среден бизнес чрез ОББ и Фонда на Фондовете

Обединена българска банка (ОББ) и Фонд управител на финансови принадлежности в България (ФМФИБ) подписаха съглашение за 128 млн. лева портфейлна гаранция.
Новият инструмент " Портфейлна гаранция с таван на загубите за превъзмогване на следствията от COVID-19 " е финансиран със средства от Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020 година Чрез него банката ще отпуска преференциално финансиране на дребни и междинни предприятия и корпоративни клиенти, които изпитват усложнения по отношение на рецесията, породена от пандемията от COVID-19.
 ОББ стартира предлагането на новата гаранционна стратегия JEREMIE Търговско финансиране COVID-19 ОББ стартира предлагането на новата гаранционна стратегия JEREMIE Търговско финансиране COVID-19
След сполучливото пускане на стратегия COSME COVID-19 и InnovFin COVID-19 Обединена българска банка стартира предлагането и на новата гар...
Програмата дава до 80% безвъзмездна гаранция, а клиентите ще получават по-благоприятни условия по отношение на общоприетите. Чрез новия гаранционен артикул ОББ и ФМФИБ ще подкрепят дребни и междинни предприятия в изискванията на актуалната тежка обстановка, като улеснят достъпа на бизнеса до заеми за продължение на активността, в това число за облекчаване на потребностите от ликвидност и за превъзмогване на финансови усложнения, свързани с пандемията.
Още в първите месеци на идната година ще започва предлагането на заеми по Програмата на ФМФИБ. Новият инструмент ще разреши на ОББ да предлага финансиране при преференциални ценови условия и облекчени условия за обезпеченост.
Компаниите могат да се възползват от продукта в две посоки: капиталови заеми с до 24 месеца гратисен интервал за погасяване на задължението и заеми за оборотни средства с опция за до 12 месеца гратисен интервал по главница. Максимален размер на гаранцията по заема е 2,93 млн. лева при дълготрайност на гаранцията от 5 години и 1,46 млн. лева при дълготрайност на гаранцията от 10 години. ОББ ще дава на клиентите опцията за прилагане на лихвена дотация за първата година, при съблюдаване на изискванията за допустимост и на разпоредбите за приемане на държавни помощи des minimis.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР