Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, ...

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC,

ОББ създава собствена платформа за информираност по въпросите на киберсигурността

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, разработи платформа за осведоменост по въпросите за дистанционно сигурността – (https://cyberstudy.ubb.bg). Сайтът има за цел да даде потребна, подробна и практична информация със препоръки за интернет сигурност на необятната публика.

Специализираното наличие е показано на наличен език под формата на видеа и публикации, съобразени с настоящите евентуални опасности от киберизмами и дава опция на консуматорите да придобият по-висока цифрова просвета. Платформата започна с тематики като сигурност на паролите ни; банка в телефона ни – настройки за сигурност; дистанционно банкиране през обществени мрежи; сигурност при дистанционно пазаруване; съмнителни известия при дистанционно комуникация; кражба на идентичност в дистанционно пространството.

Процентът на самостоятелните консуматори, банкиращи през цифрови канали на ОББ, сe e увеличил с 30% по отношение на същия срок през 2020 година, а тези през мобилни канали – с 38%. Дигиталната промяна набира скорост на всички равнища – от самостоятелните консуматори до юридически лица от всички сфери на работа. Неминуемо с това пораства и броят на хакерските атаки, а измамите в дистанционно среда стават все по-заблуждаващи и професионално подготвяни. Именно по тази причина ОББ желае да подкрепи своите абонати, като насочи вниманието им към тематиката за сигурността им дистанционно.

„ Всеки може да стане жертва на киберизмама както в работна среда, по този начин и в персоналния си живот, по тази причина и всеки би трябвало да е наясно с рисковете и с практическите способи, по които можем да защитим себе си и компанията, в която работим. Дигиталната промяна на бизнеса и институциите от ден на ден набира скорост. Неминуемо с това пораства и броят на хакерските атаки. Нашата банка играе основна функция в обществото и ние непрестанно подхващаме дейности за оправяне с предизвикванията на киберсигурността. “, разяснява старта на платформата Питър Рубен основен екзекутивен шеф на ОББ.

Информацията в особено разработената интернет страница е поднесена под формата на увлекателни материали и има за цел да бъде в помощ и поддръжка на всички ползватели на дистанционно финансови и други услуги. Потенциалните опасности, които съществуват в цифровото пространство, както и методите за дистанционно отбрана, са събрани на едно място в, а в синхрон с бързоразвиващата се тематика за киберсигурността специалистите от банката регулярно ще обогатяват с ново и настоящо наличие.

Източник: banker.bg