Обадиха ми се лекари, които казаха, че е имало някаква

...
Обадиха ми се лекари, които казаха, че е имало някаква
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: „Зелените коридори“ трябва да продължат „


Обадиха ми се лекари, които споделиха, че е имало някаква среща при министъра на опазването на здравето с Лекарския съюз и че ще има някаква смяна, която евентуално ще докара до отпадане на „ зелените коридори” или нещо такова, само че не стана ясно. Не мога да разясня, тъй като не ми е ясно какво тъкмо са се разбрали, нямаше и прессъобщение. Някак си се случват неща, за които нямаме информация като граждани”. Това съобщи проф. Костадин Ангелов в студиото на „ Карай направо”.

„ Важно е „ зелените коридори” да продължат. Има задоволително ваксини както за етапите, по този начин и за тях. Колкото повече ваксини се поставят в страната, толкоз по-бързо нашият здравен щит против вируса ще бъде по-голям, по-мощен и по-плътен”, сподели още той.

„ Много съм удовлетворен от това, което постигнахме. То е резултат от общите старания на доста хора. Благодаря на всички лекари, на медицинските сестри,на всички, които работеха в РЗИ-тата и в линейките”, уточни проф. Костадин Ангелов.

„ Никой не се отхвърли от специалността си, въпреки че в последните години нашата специалност беше съвсем сатанизирана. Българските лекари събраха себе си и дадоха най-хубавото от себе си”, сподели още той.

„ Имаше доста неща, които спестихме на хората. Една част от тях разказвахме, за друга мълчахме, само че успяхме да се оправим. Това е огромна победа”, безапелационен е Ангелов.

Според него е доста значимо да стигнем до груповия имунитет. „ Според математика на Щаба проф. Витанов това ще се случи след 67 дни. Това е задачата, към която се стремим, а не това кой по какъв начин се държи. Характерите на хората са разнообразни, резултатите са видими”, уточни Костадин Ангелов.

По отношение на Националния действен щаб той разяснява: „ Това са хора, които заслужават да им благодарим. Ген. Мутафчийски, доцент Кунчев, проф. Балтов, доктор Брънзалов, Данчо Пенчев, доктор Гелев, Богдан Кирилов, проф. Кирилов – всички те са доста положителни експерти. В четвъртък нямаше брифинг. Може би някой би трябвало да каже на тези хора дали има потребност от тях или не. Това сега е неясно”.

Запитан дали има още ограничения, които могат да се разхлабят, той сподели: „ Важно е ограниченията да продължат да се съблюдават, Да, могат да бъдат разхлабени. По наши предварителни проекти към 15 май би могло да се усили присъственото образование в университетите и учебните заведения. Такъв проект имахме с господин Вълчев. Резултатите все още го позволяват”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР