о високите полета на Западна България, Предбалкана и в североизточните

...
о високите полета на Западна България, Предбалкана и в североизточните
Коментари Харесай

До Пролетта Остават 10 Дни, Но Времето Рязко Се Влошава! Ето Какво Ни Очаква!

о високите полета на Западна България, Предбалкана и в североизточните региони се чака да превали и сняг, а в останалите региони ще вали дъжд ”, съобщи в ефира на „ Събуди се ” по Нова тв дежуреният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Марияна Попова.

По думите ѝ захлаждането ще бъде кратковременно. Тя добави, че ски сезонът не е завършил, защото в планините към момента има много сняг.

Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца. През нощта облачността ще е раздрана, на изток – най-вече забележителна. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред 5 и 10 градуса.

Утре облачността ще се усилва и вплътнява и след обяд към този момент ще е забележителна.

Привечер от запад ще стартират слаби превалявания от дъжд, до среднощ ще завали тук-там и в Централна България.

Вятърът ще е от запад-северозапад, сдържан до мощен и с него ще нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще са от 13-15 градуса в Северозападна България, до 19-21 градуса тук-там в Горнотракийската равнина.

Над планините

облачността ще е забележителна и след обяд в масивите от Западна България, а до среднощ и в Централна ще има превалявания от дъжд, над към 1800 метра от слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9 градуса, на 2000 метра – към 2 градуса.

По Черноморието

облачността ще е забележителна, с повече слънце в часовете преди обяд. Почти без превалявания. Ще духа слаб, след пладне - до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 16 и 19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, а температурата на морската вода – 8-9 градуса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР