Oт понеделник община Шумен ще осигурява безплатния превоз до Кръвния

...
Oт понеделник община Шумен ще осигурява безплатния превоз до Кръвния
Коментари Харесай

Община Шумен ще осигури транспорта на желаещите да дарят кръвна плазма

Oт понеделник община Шумен ще осигурява безплатния превоз до Кръвния център във Варна за доброволците, които са преболедували Коронавирус -19 и искат да дарят кръвна плазма, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

При наличие на желаещи транспортирането се осъществява след потвърждаване на дата и час от Районния център по трансфузионна хематология - Варна. Оттам информират още, че всеки от дарителите ще премине предварителен преглед и изследвания.

Кандидатите за дарители на реконвалесцентна кръвна плазма Коронавирус -19 трябва да са възраст 18 - 65 години, да са имали положителен резултат от PCR тест, както и да са минали не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста. В момента те трябва да се чувстват здрави и състоянието им да не налага прием на медикаменти.

Желаещите да дарят плазма Коронавирус - 19 следва да отговарят и на общите изисквания за кръводарител, да представят положителен PCR тест или епикриза от болнично лечение.

Записването става на телефони: 054/ 800 - 860 и 054/ 857 - 655. Всеки от дарителите трябва да остави телефон за обратна връзка.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14944  Премиерът увери, че излезе ли добра ваксина, ще я имаме

Премиерът увери, че излезе ли добра ваксина, ще я имаме  Пациенти с трансплантации отидоха Пациенти с трансплантации отидоха " на обзор " при здравния министър  Умъртвяват норките в Гърция поради ковид Умъртвяват норките в Гърция поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР