„НЗОК ощетява пациентите с неизпълнението на бюджета, който беше гласуван

...
„НЗОК ощетява пациентите с неизпълнението на бюджета, който беше гласуван
Коментари Харесай

Асоциацията на зъботехниците поиска оставката на директора на НЗОК

„ НЗОК ощетява пациентите с неизпълнението на бюджета, който беше гласуван за денталната зъбна протеза “, сподели Стоян Котев, заместник-председател на асоциацията на българските зъботехници.

Предложението е признато от Народно събрание, само че не е изпълнено от НЗОК, като по този метод се нарушават правата на пациентите, настояват зъболекарите.

„ На 10 септември в Народно събрание бе гласувано изменение и допълнение на бюджета на НЗОК, където беше основан нов ред в бюджета особено за заплащането на зъбната протеза с концепция тази активност, осъществена от пакета дентална помощ, да стане изцяло безвъзмездна “, съобщи Котев.

От Асоциацията са създали съвещания с правни специалисти, с цел да намерят решение на казуса и упорстват да бъдат чути.

„ На 12 септември Българската асоциация на зъботехниците изиска среща с НЗОК, с цел да може да стартират договарянията за намиране на метод, с цел да може тези действия да влезнат в деяние. Отговорът на НЗОК беше, че ще потърсят някаква опция, само че след това сподели, че няма по какъв начин тази процедура да бъде осъществена. Съответно Българската асоциация на зъботехниците направи съвещания с няколко адвокатски фирми по здравно право, като надлежно сме пуснали няколко писма до НЗОК въз основата на мненията на юридическите адвокатски фирми. Направихме всичко допустимо да проучим какви са опциите този бюджет да влезе в осъществяване Искаме оставката на професор Салчев като шеф на НЗОК “, сподели заместник-председателят.

Държавният бюджет не е бил спазен от НЗОК, като по този метод НЗОК не е изпълнила отговорностите си към пациентите.

„ По този метод забавяйки отговорите, ощетени са пациентите. Не бе спазено върховенството на закона. Не бе спазен държавен бюджет, който е наложителен за осъществяване от всичките разпределители на бюджета. НЗОК не е изпълнила отговорностите си. Искаме да притеглим вниманието на министъра на опазването на здравето. Искаме оставката на професор Салчев, като шеф на НЗОК “, изиска той от името на цялата колегия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР