След дълго чакане България вече може да разчита на спешна

...
След дълго чакане България вече може да разчита на спешна
Коментари Харесай

България може да разчита на спешна медицинска помощ по въздух

След дълго очакване България към този момент може да разчита на незабавна здравна помощ по въздух. Новината беше обявена от служебния транспортен министър пред Българска национална телевизия.
Прочетете още
На хеликоптерната площадка в болница " Света Анна " към този момент публично може да каца хеликоптерът, освен след подготвителни полети, само че и след действителни избавителни интервенции. Единствената ни въздушна кола за спешна помощ към този момент е разполагаем на лекарите, с цел да оказват здравна помощ и по въздух.

Служебният транспортен министър съобщи, че към този момент ще стартира и дейна стратегия за образование на водачи, която ще бъде осъществявана и от оператора Хелимед сървисиз. По думите на транспортния министър това се прави, с цел да може да се обезпечи и да се обезпечи личният състав откъм летателен състав, който би трябвало да обслужва незабавната здравна помощ по въздуха.

" Снощи получих отчет от оператора, че е завършило образованието на всички водачи, минало е сполучливо и от през вчерашния ден операторът към този момент е в употреба и може да прави действия по незабавна здравна помощ. Вече е придобил безспорни цялостни права по този начин както се изисква по правилник, предстоят към този момент синхронизации с Министерство на здравеопазването, защото Министерство на здравеопазването ръководи незабавната здравна помощ - разполагаем е да се употребява ", заяви служебният транспортен министър.

Медицинската помощ по въздух трябваше да стартира през февруари, само че поради забавянето хеликоптерът ще стартира да лети от този месец. В координационната централа на Центъра за въздушна Спешна помощ в София към този момент има готови екипи, които ще вземат решение по кое време и къде да изпратят въздушна кола за спешна помощ.

Във всяка диспечерска промяна ще дежурят един доктор и четири медицински сестри. Решението къде и по кое време да се изпрати хеликоптер ще взима медикът. Поне до края на годината единствената ни здравна кола за спешна помощ ще лети единствено денем. Вторият хеликоптер от общо шест, с които ще разполага страната ни, се чака да дойде през юли.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР