НЗОК е дала на всички районни здравноосигурителни каси и договорни

...
НЗОК е дала на всички районни здравноосигурителни каси и договорни
Коментари Харесай

НЗОК даде указания за лечение на ковид след края на извънредното положение

НЗОК е дала на всички районни здравноосигурителни каси и договорни сътрудници инструкции поради голям брой постъпили въпроси от жители и лечебни заведения по отношение на отпадане на действието на епидемиологичната конюнктура и лекуването на пациенти с Covid-19.

Според тези инструкции здравната каса ще заплаща на лечебните заведения, сключили контракт за лекуване на Covid -19 по изключение за времето на изключителната епидемиологична конюнктура, в случай че пациентите са постъпли преди 1 април 2022 година, без значение по кое време са изписани от лечебното заведение.

Приетите пациенти след 01.04.2022 година, които се нуждаят от лекуване от Covid -19, ще бъдат лекувани при изискванията и по реда на НРД за медицинските действия 2020-2022 година

Лечебните заведения за болнична помощ могат да одобряват и настаняват за лекуване заболели с съществена или съпътстваща зараза от Covid-19 в наличните в структурата им инфекциозни отделения и в останалите структури за болнично лекуване, като дефинират кревати за абсолютна/стриктна изолираност и обслужват приетите в болница пациенти с Covid -19 - зараза при прецизно съблюдаване на медицинския стандарт по предварителна защита и надзор на Вътре болнични инфекции.

Относно PCR тестванията, те ще се извършват от лечебни заведения, сключили контракт с НЗОК по реда на НРД, по пакет „ Вирусология “ и „ Клинична лаборатория и микробиология “.

Останалите лечебни заведения, които са имали контракт в сходство с раздел Х от глава седемнадесета за Високоспециализирани медико-диагностични проучвания - „ Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, избрани със заповед на Министъра на опазването на здравето, в интервала на изключителна епидемиологична конюнктура, няма да получават възнаграждение от НЗОК. Това показват от здравната каса.
ТЕМА преди 11 часа 915 преди 1 ден 531 преди 1 ден 467
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР