Нюкасъл стартира мощно сезона във Висшата лига, размазвайки Астън Вила

...
Нюкасъл стартира мощно сезона във Висшата лига, размазвайки Астън Вила
Коментари Харесай

Нюкасъл отнесе Астън Вила с 5:1 за старт на сезона

Нюкасъл започва мощно сезона във Висшата лига, размазвайки Астън Вила с 5:1 в среща от първия кръг. 

Мачът на „ Сейнт Джеймсис Парк “ стартира стремително за домакините, които вкараха още в 6-ата минута. Антъни Гордън центрира точно от дълбочина в наказателното поле. Там Сандро Тонали овладя топката с първото си допиране, а с второто я прати в мрежата – 1:0 за Нюкасъл.

Авансът на домакините продължи единствено 5 минути, защото в 11-ата минута Оли Уоткинс комбинира с Муса Диаби, който затвърди положителната си форма от предсезонната подготовка и вкара първия гол за отбора на Унай Емери за сезона.

Нюкасъл вкара втори гол още в 16-ата минута, когато Свен Ботман прати топката в наказателното поле на Вила, където най-бързо реагира Александър Исак и преодоля Емилиано Мартинес. Голът бе преразгледан за възможна засада, само че такава нямаше и Анди Мадли остави гола.

Точно преди приключването на час игра отбраната на гостите сбърка съдбовно и от тази неправилност се възползва Исак, с цел да открадне топката и да направи резултата 3:1.

Влезлият на мястото на шведа Калъм Уилсън бе в прегръдките на съотборниците си в77-ата минута, когато получи топката от Харви Барнс и от близко вкара несмущаван от никого.  

В добавеното време на мача и самият Барнс записа името си измежду голмайсторите, оформяйки крайния резултат 5:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР