Ню Йорк. Тунис, Норвегия и Китай са подали искане за

...
Ню Йорк. Тунис, Норвегия и Китай са подали искане за
Коментари Харесай

ТАСС: СС на ООН ще проведе открито заседание за арабо-израелския конфликт на 14 май

Ню Йорк. Тунис, Норвегия и Китай са подали искане за осъществяване в най-скоро време навън съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на което да бъде разисквана ескалацията на напрежението в зоната на арабо-израелския спор, оповестява ТАСС , като се базира на собствен източник във висшия орган на международната организация.

„ Китай, Тунис и Норвегия желаеха открита среща в петък по отношение на обстановката към Палестина и Израел “, сподели събеседникът на организацията. „ Решението ще бъде взето в близко бъдеще от ръководителя на Съвета за сигурност, този месец това е Китай “.

След срещите, извършени в понеделник и сряда, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да реализира единодушие по текста на взаимно изказване за изострянето на спора сред палестинците и Израел. Дипломатически източници в Съвета за сигурност обявиха пред ТАСС, че не е допустимо да се стигне до консенсус заради позицията на Съединени американски щати.

От понеделник израелската войска и палестинските фракции в линията Газа си размениха удари, последвали вълнения в джамията Ал-Акса в Източен Ерусалим.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР