Ню Йорк е водещият финансов център в света според индекса

...
Ню Йорк е водещият финансов център в света според индекса
Коментари Харесай

Ню Йорк оглави топ 100 на финансовите центрове, София за първи път в класацията

Ню Йорк е водещият финансов център в света съгласно показателя на компанията за финансови съвещания Z/Yen Group.

Американският град изпревари английската столица Лондон , която пада до второто място. Сред аргументите за това е идното излизане на Англия от Европейския съюз, което ще докара до голям брой промени във финансовия бранш, прецизира Reuters. Редица компании към този момент оповестиха, че имат намерение да реалокират централите си в други градове.

На третата позиция се подрежда Хонконг, следван от Сингапур и Шанхай. Челната десетка се добавя още от Токио, Сидни, Пекин, Цюрих и Франкфурт.

За първи път и София попада в топ 100 на международните финансови центрова. Столицата ни обаче е чак на 97-о място, като след нея са единствено Атина, Тринидад и Тобаго и Далян.

Европейските столици като цяло се показват добре. Париж се е изкачил с едно място по отношение на миналогодишната ранглиста до 23 позиция, Амстердам от 50-и е станал 35-и, Виена е подобрила класирането си от 64-то до 51-во място, а Брюксел - от 62-ро до 54-то.

Големи немски градове като Мюнхен и Хамбург падат надолу в подреждането.

В Източна Европа с най-хубави позиции е Талин (52-ри, след Виена, само че преди Мадрид и Брюксел). Следват Варшава (66-а, 21 места надолу), Будапеща (71-ва), Прага (74-та).

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР