НЮ ЙОРК (AP) — Надзорен съвет критикува политиките на собственика

...
НЮ ЙОРК (AP) — Надзорен съвет критикува политиките на собственика
Коментари Харесай

Надзорният съвет настоява Мета да преосмисли политиката си по отношение на манипулираните медии в изборната година с високи залози

НЮ ЙОРК (AP) — Надзорен съвет подлага на критика политиките на притежателя на Фейсбук Мета във връзка с манипулираните медии като „ непоследователни “ и незадоволителни за справяне потокът от онлайн дезинформация, който към този момент стартира да се насочва към изборите по целия свят тази година.

Квазинезависимият ръб в понеделник съобщи, че прегледът му на променено видео на президента Джо Байдън, публикувано във Фейсбук, разкрива пропуски в политиката. Бордът сподели, че Meta би трябвало да разшири политиката, с цел да се концентрира освен върху видеоклипове, генерирани с изкуствен интелект, само че и върху медии, без значение от това по какъв начин са основани. Това включва подправени аудиозаписи, които към този момент са безапелационно имитирани политически претенденти в Съединени американски щати и другаде.

Компанията също по този начин би трябвало да обясни вредите, които се пробва да предотврати, и би трябвало да етикетира изображения, видеоклипове и аудиоклипове като манипулирани, вместо да отстранява изявленията напълно, сподели Надзорният съвет на Meta.

Отзивит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР