Ню Делхи. Най-малко 357 села в 21 окръга в северния

...
Ню Делхи. Най-малко 357 села в 21 окръга в северния
Коментари Харесай

ТАСС: Най-малко 350 села в Индия бяха заляти от водите на Ганг и Ямуна

Ню Делхи. Най-малко 357 села в 21 окръга в северния индийски щат Утар Прадеш бяха наводнени от проливните дъждове, които удавиха района предходната седмица. Най-силно наранени са регионите Хамирпур и Джалаун, заяви локалната телевизия NDTV в понеделник, предава ТАСС.

Наводненията са породени от повишение на равнището на водата на реките Ганг и Ямуна в следствие от мощните сезонни мусонни превалявания напоследък. Според източници на щатското държавно управление 97 села или една трета от общите наранени обитаеми места са били изцяло отрязани от цивилизацията от наводнения.

Водното ниво на гигантската река Ганг сега е на два метра над равнището за " заплаха ". Властите започнаха да изтеглят жителите на засегнатите общности в безвредни зони.

В момента в Индия тече „ барсатът “ – сезонът на мусонните дъждове. Наводнения и превалявания се оповестяват от разнообразни елементи на страната. През последните три седмици, съгласно разнообразни оценки, към 400 души са починали в Индия заради произшествия, породени от дъждове и наводнения.

В началото на юни India Times заяви, че в следствие от огромните гръмотевични стихии, които пораждат при започване на сезона „ барсат “, който продължава от юни до октомври, единствено за два дни са починали 67 души. През 2014 година управляващите на Индия оповестяват за общо 2500 такива смъртни случая. Отделно годишните наводнения лишават още хиляди животи в населяваната от близо 1,4 милиарда души Индия.



Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР