Нямаше нито тотално поражение на въоръжените сили на Украйна, както

...
Нямаше нито тотално поражение на въоръжените сили на Украйна, както
Коментари Харесай

Блицкригът се провали. Има ли Путин план Б?

Нямаше нито тотално проваляне на въоръжените сили на Украйна, както предвидиха съветските „ стратези “, да не приказваме за сърдечния банкет на окупационните войски от популацията на рускоезичните региони на " Новоросия ".

Напротив, и военните, и обществото като цяло се сплотиха към Зеленски още в първите дни на войната и той получи невероятна поддръжка от безусловно всички жители, без значение от политическите желания. Украинските жители показват невероятна храброст и резистентност даже в тези градове и села, в които нашествениците съумяха да обхванат през първата седмица. Те не се опасяват да излязат на площада и да кажат в очите на окупаторите, че тук никой не ги чака. Това мощно деморализира нашествениците и те са в загуба, граничеща с обезсърчение. В последна сметка те чакаха напълно друго посрещане – с самун и сол.

Пред очите на целия свят се срутват едновременно няколко мита, за основаването на които Кремъл е похарчил колосални средства през последните най-малко осем години. Например за тоталната уязвимост, корупция и подкупност на украинските елити, неспособни да устоят на изкушението за огромни пари (за страдание това беше единствено частично мит). С речта си в Мюнхен Зеленски озадачи и ядоса освен Путин, само че и някои от нашите „ западни сътрудници “, а в този момент целият свят се възхищава на неговите „ стоманени топки “ и смелостта на целия украински народ. Или за смазващата мощност на съветската войска, в която имаха вяра освен съветски жители и поданици на Кремъл, само че и Западът. Стотици видеоклипове на счупени колони от прехвалена съветска техника, хвърлящи оръжията си, без даже да вземат участие в борба, съветски бойци и така нататък – всичко това унищожава мита, изкован от края на Втората международна война от руската агитация.

Психологията играе може би най-важната роля във войната, която постоянно се подценява от икономисти и политолози. Концепцията за правдивост, която всички от дълго време са не запомнили и сменени с цялостен цинизъм и двуличие на консуматорското общество, се завръща още веднъж. И освен в Украйна. Сега се трансформираме в образец за цялото човечество, колкото и патетично да звучи. Вече е явно, че никой не вярваше, че можем да оцелеем даже седмица. Дори прехваленото американско разузнаване, което в последна сметка се оказа право, че Путин ще нападна Украйна, само че даде 96 часа да превземе Киев. Според резултатите от първите 9 дни нашествениците не могат да завладяват даже дребни крайградски градове като Буча, Ирпен и Гостомел, където към този момент е разрушена повече от една елитна част от прехвалените кадировци, самото споменаване на което ужасява цялото съветско общество.

Слабостта на западните елити, които де факто „ изтекоха “ в Украйна доста преди Путин да вземе решение за пълномащабна инвазия, тяхната неразбираема позиция както преди, по този начин и след началото на нашествието, не бяха изненада. Изявлението на Столтенберг след изключителната среща на НАТО на 4 март и страхът от „ затваряне на небето “ над Украйна след всички военни закононарушения на окупаторите демонстрират, че Западът се опасява да разгневи „ разярената съветска мечка “ още веднъж, само че избира да остане в коридорите и да гледа по какъв начин съветската авиация унищожава мирни градове и основава филантропична злополука в Харков и Мариупол, които в този момент се трансформират в основните краткосрочни цели на Кремъл.

Това освобождава ръцете на Путин да прави от ден на ден всеобщи закононарушения.

Западните политици са наясно, че не могат да подценен мнението на обществото, което в огромна степен поддържа Украйна, и по тази причина са принудени да усилят освен финансовата, само че и военната помощ за Украйна.

Но въпреки всичко се пробват да го лимитират оптимално и да не ни дават по този начин нужните даже остарели самолети втора ръка, както и системи за противовъздушна и противоракетна защита. А точно в небето окупационните войски имат съществено предимство, което употребяват за заличаване на военна и гражданска инфраструктура и цивилно население.

След като провалиха „ блицкрига “, Путин и Генералният щаб на Руската федерация минаха към проект „ Б “ – обграждане на огромни градове, спиране на веригите за доставки и основаване на неестествен апетит в Харков и Мариупол, както и в редица по-малки градове. И, несъмнено, Киев. Без завладяването на столицата капитулацията е невъзможна априори.

Целта е да се пречупи волята на украинския народ и управление за опозиция, с цел да се принуди украинската делегация да направи отстъпки в договарянията и да разреши на Путин да „ избави лице “. Кремъл добре осъзнава, че времето към този момент играе на наша страна.

Първо, няма да е допустимо да се крият големите загуби на съветски бойци за неопределен срок. Когато потоците към този момент бяха хиляди, управлението на въоръжените сили на РФ продължи да регистрира победи, завладяни градове и неявяване даже на един мъртъв окупатор. Той обаче към този момент беше заставен да признае към 500 починали и първото заравяне на окупаторите в Русия към този момент се състоя.

Естествено, когато в Русия се излее поток от цинкови ковчези с останките на безславно починали в Украйна съветски бойци, митът за непобедимостта на съветската войска в съветското общество ще стартира да се разрушава. А това ще сътвори напълно други опасности за режима като цяло. Ето за какво Путин реши да отпусне колосални средства за фамилиите на жертвите – 7 милиона рубли, немислими за средностатистическия руснак. През 2014-2015 година на фамилиите на починалите „ ихтамнети “ са отпуснати няколко пъти по-малко суми.

Второ, съгласно Пентагона Русия към този момент е употребила 90% от своите подготвени и най-добре оборудвани сили, тъй че на процедура не са останали запаси. Според американското разузнаване съветската войска има запаси до неделя. Ако издържим (което към този момент е очевидно), тогава или ще би трябвало да обявим готовност, или да прекратим нашествието. Това, което Путин, несъмнено, не може да направи, т.к. това ще значи завършек на режима към този момент в средносрочен проект.

На трето място, Съединени американски щати, Германия, Франция няма да могат да отсрочват за неопределен срок въвеждането на „ адските наказания “ (до отхвърли да купуват съветски нефт – главният източник за попълване на съветския боен бюджет). Вече наложените наказания ще имат колосални загуби за съветската стопанска система, само че в средносрочен и дълготраен проект.

Една „ защитна възглавница “ от над 600 милиарда $ (които обаче след замразяването на средствата на Централната банка ще бъдат мощно обезвъздушени) ще разреши да се издържи, въпреки и със спад в стандарта на живот на популацията, за към шест месеца. Но тук обстановката и прогнозите ще се трансформират всеки ден, защото ще има от ден на ден и повече нови наказания. Технологично Русия ще претърпи още повече вреди и към този момент ще изостава с десетилетия от Запада.

Но в този момент това не ни интересува толкоз доста.

Трябва да оцелеем най-малко през идващите седмица-две, които ще се трансфорат в повратна точка на всички фронтове, в частност в процеса на договаряния. Руската делегация към този момент изостави езика на ултиматумите, усмихвайки се общително и пробвайки се да се ръкува с тези, които вярата към момента наричаше куп наркомани и нацисти.

В идващите дни окупационните войски непременно ще се опитат да завладяват Мариупол, който е главната спънка за сухопътния кулоар към Крим, както и най-големия град в Донецка област, който е под контрола на Украйна. Минималната задача, която Путин може да показа като „ компромис “ и да оправдае началото на пълномащабна инвазия, е излизането на окупационните войски до границите на Донецка и Луганска област. Е, и водата към Крим, която към този момент е отишла. Тоест Херсон, Мелитопол и част от областите Херсон, Запорожка и Николаев.

Все още няма запаси за завладяването на Одеса, чиито жители с всички сили готвят „ коктейли Молотов “. Ето за какво от няколко дни десантните кораби на окупационните войски маневрират край крайбрежията на града, само че към момента не смеят да щурмуват.

Повечето от балистичните ракети " Калибър " и " Кинжали ", съгласно американското разузнаване, към този момент са били употребявани при офанзиви против военна инфраструктура и мирни градове за заплашване на популацията. Но към момента има доста касетъчни и други бомби, ракети и снаряди от руски жанр, неразрешени от интернационалните конвенции, които към този момент са към своя край.

Така че се пригответе за най-ужасните тествания и вести.

Фактът, че сме във война с терористична страна, уповавам се, към този момент е явен за всички. Включително и след обстрела на най-голямата атомна електроцентрала в Европа в Енергодар с пряк удар в нуклеарен реактор. Слава Богу беше в ремонт.

Путин към този момент сподели на Макрон, че няма да спре и ще реализира задачата си непременно. Няма да спре пред нищо. За всички към този момент е безусловно явно, че Путин е същински вманиачен, а не просто гопник от портата на Санкт Петербург, който, в случай че го ударите с пестник в лицето и не се страхувате да отвърнете, незабавно ще избяга.

Това е може би най-ужасният резултат от тези девет ужасни дни на Украинската отечествена война.

Но, както знаете, нощта е най-тъмна преди зазоряване. И той е близо. В това съм сигурен.

Превод и редакция: Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР