Нямаме случай на инфектиран служител педиатър от преглед на дете.

...
Коментари Харесай

Педиатър: Нямаме случай на инфектиран служител от преглед на дете |

Нямаме случай на възпален чиновник педиатър от обзор на дете. В никакъв случай не виждам на децата като разпространители на болестта, сподели по по Българска национална телевизия педиатърът доцент доктор Рада Маркова.

Повечето деца са с доста лека форма на болестта и това не постанова тяхното постъпване в болница, изясни тя. Според нея, има много спорни изявления по въпроса дали децата са разпространители на вируса. Защото има такива случаи, само че има и други - на фамилии с болно дете, което не заразява никого от родителите си.

Педиатърът добави, че инфекцията главно се популяризира по водоравен път - т.е. вътресемейно, в колективи, в фамилии, където няма предотвратяване и не се носят маски.

" Доста деца минаха през тази зараза, само че и много не са. Интересно е да се изследват антителата при такива деца, с цел да се види какъв % от тях в действителност са преболедували. Педиатрите не сме обезпокоени като случаи, които следим ", безапелационна беше доцент Маркова.

Статистиката на инфектираните деца няма, защото доста малко от децата се диагностицират с PCR проби.

" Считам, че при децата това е една форма на грипна зараза, минава през тях и отпътува. Не регистрирам някакъв проблем и не считам, че те би трябвало да бъдат изрично диагностицирани ", сподели доктор Маркова.

Според нея, лекуването при децата е безусловно симптоматично и даже няма спецификите на лекуването при възрастни - то е неразличимо от която и да е вирусна зараза.

Загубата на усет и подушване са присъщи основно за по-големите деца, при дребните няма такива признаци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР