Нямаме притеснения преди началото на Европейското първенство, в общи линии

...
Нямаме притеснения преди началото на Европейското първенство, в общи линии
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Словения е изявеният фаворит в групата

„ Нямаме терзания преди началото на Европейското състезание, в общи линии знаем с какво разполагат съперниците. “

Това сподели селекционерът на българския народен тим по волейбол Пламен Константинов във Варна, където ще се играят срещите от Група В, половината осмина и четвъртфинали на Евроволей 2023.

Гибона, дружно с президента на федерацията Любомир Ганев и състезатели на тима, се включиха в самодейност на формалния сътрудник на волейболната централа „ Лидл България “.

Специалистът добави, че тимът на България ще се опита да вземе максимума от отборите, които са на нашето равнище или теоретично малко под него.

„ Иначе с двата съществени тима, които са в групата, без да недооценявам останалите, ще се изисква малко шанс и вдишване на риск, изключително след успехите на Словения над Полша и Италия предходната седмица “, сподели Константинов.

Според Пламен Константинов единствено заради някои промени в състава словенците не завоюваха шампионата и изгубиха последния си мач от Франция.

„ Но двете победи против Италия и Полша една седмица преди Европейското състезание единствено удостоверяват класата на този тим и това, че не инцидентно е три пъти вице европейски първенец. Това е изявеният любимец в нашата група “, съобщи още старши треньорът.

" Мачът против Словения е последният от програмата ни, уповавам се обаче да си свършим работата до тогава с класиране за идната фаза и от този мач да зависи повече против кой ще надигнем в осминафиналите, а да не е значим толкоз от позиция на класиране ", разяснява Константинов.

" В тима имат проблем само с Ники Колев, който получи неприятна контузия на пръста на крайници при приземяване. Десет дни бе под интензивна терапия и стартира тренировки, надяваме се, че ще бъде ОК за шампионата ", сподели експертът.

Запитан какво значи за него положително показване на шампионата, Константинов отговори:

„ Дай Боже да можем да прескочим някоя елиминационна фаза, т.е. в случай че успеем да влезем в четвъртфиналите към този момент ще е положително показване, а предвид на последните ни изяви на европейски финали ще бъде една крачка напред.

„ Разбира се, това не ни лимитира в фантазиите ни да прескочим даже и две, а за какво не и повече етапи, само че не желая да се изхвърляме доста с приказките, тъй като се нагледахме на това, създавайки нереални упования в обществеността и във почитателите, които се размиват фрапантно с представянето на тима. Затова за мен е по-правилно на този стадий да сме малко по-скромни в изявленията си “, заключи той.

Първата среща на България в еврофиналите е във вторник (29 август) против Испания от 20:30 часа.

В групата са още Словения, Украйна, Хърватия и Финландия, като в идната фаза на шампионата не престават първите четири тима в класирането. Всички срещи от групата ще се играят в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта във Варна.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР