Нямаме доказани нови случаи на коронавирус, в момента продължават да

...
Нямаме доказани нови случаи на коронавирус, в момента продължават да
Коментари Харесай

Продължава изследването на проби от Плевен и Габрово

Нямаме потвърдени нови случаи на ковид, сега не престават да се изследват проби. Това съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ В момента продължава проучването на пробите и от двата района. Те са доста – 84 от Плевен и 47 от Габрово. Само 27 проби, които са заложени във ВМА, са негативни “, сподели проф. Мутафчийски.

Той заяви, че досега има 111 хиляди инфектирани от ковид в целия свят, оздравелите са 62 хиляди.

„ В Гърция няма маркирани нови случаи. Към момента там има данни за 73 инфектирани, в Румъния са 15. По-сериозен растеж има Иран. В Германия случаите са над 1200, във Франция ситуацията е сходно. В Италия са към 7 хиляди “, сподели проф. Мутафчийски.

Той означи, че днешният ден е бил доста натоварен както за държавното управление, по този начин и за Националния действен щаб. Проф. Мутафчийски се спря на видеоконферентната връзка с присъединяване на министър председателите на редица страни-членки на Европейски Съюз и Израел, в която взеха присъединяване и специалисти. Разговорът бе отдаден на ограниченията и битката с ковид.

„ Ключовата дума беше взаимност. Смисълът, който се влага в тази дума, е взаимност при взимането на ограничения, взаимност в обмяната на информация, взаимност и в справяне с такава сложна задача, каквато е намирането на защитни средства в световен проект “, уточни проф. Мутафчийски.

По време на диалога е бил регистриран казусът с бавните проби. По тази причина се постанова разкриването на повече лаборатории. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР