Нямам съмнение, че избраните вече кметове са избрани честно, заяви

...
Нямам съмнение, че избраните вече кметове са избрани честно, заяви
Коментари Харесай

Денков: След изборите ще се разбере дали има желание да се изпълнява управленската програма

Нямам подозрение, че определените към този момент кметове са определени почтено, съобщи министър председателят акад. Николай Денков в предаването " Лице в лице " по бТВ. Това демонстрират подадените гласове за тях, те са определени с внушително мнозинатво. Големия брой недействителни бюлетини обаче демонстрира, че би трябвало да има гласоподаване с машини. Те бяха въведени тъкмо затова, добави той..

Нека погледнем кои са партиите, които желаеха да махнат машините и ще забележим кои желаят операции. Едни хора желаеха да отстранен машините и го направиха, уточни още министър председателят.

На въпрос за изтеклия запис от Пловдив за пазаруването и търговията с гласове, Денков уточни: " Купените гласове са закононарушение и те би трябвало да се проверяват. Трябва да има правосъдна система – следствие и наказване. Това нямаше да се случи, в случай че имахме машини ".

По отношение на премахването на дерогацията за „ Лукойл “, акад. Денков съобщи, че депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев споделя доста неща, които не са правилни: „ Добрев има богато въображение “. Трябва да се пази стабилността на пазара на горивата. „ Нямаме неруски петрол, с който да захраним рафинерията “, добави той.

Продажбата на „ Лукойл “ зависи от продажбата на неговите притежатели. Знаем, че има интерес към компанията, само че дали се водят договаряния, не знаем. „ Знам, че има интерес, не знам дали има договаряния. Ако някой стартира да притиска „ Лукойл “ и да иззема, тогава във всеки един миг те могат да вдигнат цената и да се оправдаят с този напън. Това е предизвестие какво ще се случи, в случай че някой тръгне да го прави. Виждам някои дейности като това за 7 дни да изчезне дерогацията “, съобщи акад. Денков.

Той отбрани наложената такса за преноса на съветския природен газ през „ Балкански поток “ и която няма да се усети от потребителите в другите балкански страни, тъй като таксата се дължи от „ Газпром “ към България.

Според него срокът, който е подложен за еврозоната – 1 януари 2025 година е реален. „ Тази дата е доста евентуална. Единственият проблем, който ни остава, е инфлацията. Тя е привнесена у нас извън “, изясни Денков.

Акад. Денков съобщи, че през декември ще стане ясно дали ще влезем в Шенген.

„ Не знам дали Шенген е бил мит или мираж. Работим по тъкмо съответен проект. През декември ще забележим какво ще се случи “, сподели той.

Денков уточни, че всичко, което е планувано по работата на Народно събрание, е изпълнено. Неговото терзание е дали Народно събрание ще продължи да работи по същия метод.

„ Притеснявам се от странни несъгласувани с държавното управление оферти, като тези за „ Лукойл “. Някои от политическите сили, които поддържат държавното управление, не са сигурни дали би трябвало да вървят по този проект, който сме заложили. Ако някой чисто популистки желае да се хареса на гласоподавателите, тогава всичко може да отиде в неправилна посока “, предизвести Денков. Според него сътрудниците нямат проблем с министрите: При ротацията се разбрахме аз да стана вицепремиер, а Габриел министър председател и министрите ще останат същите.

„ Атаката против машинното гласоподаване беше координирана и основава проблем накъде отиваме - дали по пътя на будителите, или лъжем гласоподавателите и вървим по пътя на Бай Ганьо прави избори “, сподели той.

След изборите би трябвало да се съберем на политическо равнище и да се попитаме дали има предпочитание да си изпълняваме управническата стратегия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР