Нямам съмнение, че избраните вече кметове са избрани честно. Надявам

...
Нямам съмнение, че избраните вече кметове са избрани честно. Надявам
Коментари Харесай

Денков обвини подчинените му ДАНС в нарушение на закона, иска оставки, но не му ги дават

„ Нямам подозрение, че определените към този момент кметове са определени почтено. Надявам се машините да влязат в деяние, с цел да избегнем огромния брой недействителни бюлетини, което слага под въпрос избирането на общинските препоръки. “ Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков, пред БТВ разяснявайки честността на вота.  

Денков съобщи, че не може да реши всички проблеми единствено за няколко месеца. Той съобщи, че ДАНС не са му изпратили справката в точния момент, а когато абсурдът към този момент е гръмнал.

„ Тук има нарушаване на Закона за класифицираната информация. Заместник-председателят на ДАНС първо е трябвало да ми се обади и да се види дали има решение. Вместо това се сътвори слух. Чакам към този момент от два дни от ръководителя на ДАНС да ми изпрати предложение да сменя този човек “, уточни министър председателят.

Той упрекна и ЦИК, че са нарушили закона. „ Едни хора желаеха да отстранен машините от изборния развой и го направиха като нарушиха закона. ЦИК наруши закона. Този човек от ДАНС наруши закона. Ако той беше спазил закона и субординацията, това нямаше да се случи “, съобщи Денков и добави, че ще чака още малко предлагането за освобождението на заместник-председателя на ДАНС.

Единствената информация, с която разполагам за желаната защита на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски е от медиите, уточни акад. Денков. Той съобщи, че не е приказвал с него дали е бил рекетиран за над 640 млн. лева от Божидар Божанов и Кирил Петков.

„ Не съм го питал и няма да го попитам. Познавам Божанов и Петков и знам, че това е невероятно. Мен ми би трябвало машините да работят в неделя. Като пристигна понеделник, ще го попитам “, сподели министър председателят.

По отношение на премахването на дерогацията за „ Лукойл “, акад. Денков съобщи, че депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев споделя доста неща, които не са правилни: „ Добрев има богато въображение “. Премиерът даде обещание да пази стабилността на пазара на горивата. „ Нямаме неруски петрол, с който да захраним рафинерията “, добави той.

Продажбата на „ Лукойл “ си зависи от продажбата на неговите притежатели. Знаем, че има интерес към компанията, само че дали се водят договаряния не знаем. „ Знам, че има интерес, не знам дали има договаряния. Ако някой стартира да притиска „ Лукойл “ и да иззема, тогава във всеки един миг те могат да вдигнат цената и да се оправдаят с този напън. Това е предизвестие какво ще се случи, в случай че някой тръгне да го прави. Виждам някои дейности като това за 7 дни да изчезне дерогацията “, съобщи акад. Денков.

Той отбрани наложената такса за преноса на съветския природен газ през „ Балкански поток “ и която няма да се усети от потребителите в другите балкански страни, тъй като таксата се дължи от „ Газпром “ към България. 

Според него срокът, който е подложен за еврозоната – 1 януари 2025 година е реален. „ Тази дата е доста евентуална. Единственият проблем, който ни остава, е инфлацията. Тя е привнесена у нас извън “, изясни Денков.

Акад. Денков съобщи, че през декември ще стане ясно дали ще влезем в Шенген.

„ Не знам дали Шенген е бил мит или мираж. Работим по тъкмо съответен проект. През декември ще забележим какво ще се случи “, сподели той.

Денков уточни, че всичко, което е планувано по работата на Народно събрание е изпълнено. Неговото терзание е дали Народно събрание ще продължи да работи по същия метод.

„ Притеснявам се от странни несъгласувани с държавното управление оферти, като тези за „ Лукойл “. Някои от политическите сили, които поддържат държавното управление, не са сигурни дали би трябвало да вървят по този проект, който сме заложили. Ако някой чисто популистки желае да се хареса на гласоподавателите, тогава всичко може да отиде в неправилна посока “, предизвести Денков. Според него сътрудниците нямат проблем с министрите: При ротацията се разбрахме аз да стана вицепремиер, а Габриел министър председател и министрите ще останат същите.

„ Атаката против машинното гласоподаване беше координирана и основава проблем накъде отиваме - дали по пътя на будителите, или лъжем гласоподавателите и вървим по пътя на Бай Ганьо прави избори “, сподели той.

След изборите би трябвало да се съберем на политическо равнище и да се попитаме дали има предпочитание да си изпълняваме управническата стратегия. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР