Нямам никакво намерение да се ваксинирам, никога не съм се

...
Нямам никакво намерение да се ваксинирам, никога не съм се
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Нямам никакво намерение да се ваксинирам

Нямам никакво желание да се имунизирам, в никакъв случай не съм се ваксинирал непринудено – това призна деканът на Юридическия факултет на Софийския университет и някогашен министър на образованието Даниел Вълчев в предаването „ 120 минути “ по bTV.

„ Далеч съм от всевъзможни тайни теории. Като всеки рационален човек, желая да слага въпроса – добре, аз ще се имунизирам (като ни кажат, че не можем да пътуваме, да вървим на работа, ние всички ще се ваксинираме), след какъв брой време ще би трябвало още веднъж да се имунизирам? Дали това са ваксини, които вземат решение въпроса дълготрайно или това са ваксини, при които на всеки 6 месеца, всяка година ще би трябвало да се имунизираме? “, запита той.

Според него казусът е в западната система на опазване на здравето, която подчертава върху проявленията, а не върху първопричината и по този начин сложени сякаш под надзор болести слагат хора в рисковите групи: „ Мен ме боли глава – взимам хапче за глава, не проучвам за какво ме боли глава. Не се интересуваме какво предизвиква мръсният въздух на нашите деца – ще им пръснем нещо “. Този вирус нападна там, където човек е най-слаб, по същата логичност сподели проблемите на западните общества и на нас, които подтичкваме към западните общества, разяснява Вълчев. Той акцентира, че „ човечеството и България са преживявали доста по-тежки дни “, само че се основава чувството, че „ човек няма ниша, в която да се скрие “.

Годината беше белязана и от политическа рецесия и митинги. Според Вълчев демонстрациите по улиците са дали резултат: „ Правителството от лятото съгласно мен е изцяло нелегитимно. Когато има такова неспокойствие, нормално се минава през избори. Г-н Борисов беше подготвен да иде на избори, не знам каква е повода да не го направи. Според мен сгреши “.

Той означи още, че протестната вълна е посочила, че е допустимо хора с разнообразни политически пристрастия да се обединят към една цел, а спадането на гражданската сила е удостоверение за друго: „ Просто държавното управление на Бойко Борисов е комфортно на доста хора “, като някои от тях могат да ръководят единствено с ГЕРБ. „ Ние подлагаме на критика ГЕРБ, само че ГЕРБ е един артикул наш общ, няма за какво да бягаме от тази работа “, акцентира Вълчев. Той разяснява, че митингите са били подпалени не толкоз от акцията на Христо Иванов край Летния Сарай в „ Росенец “, колкото от влизането на прокурори в президентството, което нарушава разделянето на управляващите: „ Все едно президентът, който е висш главнокомандващ, да прати танковете да окупират Съдебната палата “. „ Големият въпрос не е в личността на основния прокурор (…) огромният въпрос е да се види систематичното място на прокуратурата в наказателния развой – другояче водим полурелигиозен спор “, безапелационен беше Даниел Вълчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР