Нямам конкретен отговор за това защо Хамас нападна Израел. Израелският

...
Нямам конкретен отговор за това защо Хамас нападна Израел. Израелският
Коментари Харесай

Петър Карабоев: Слаба фантазия и подценяване на ситуацията в Газа доведе до провала на Израел

„ Нямам съответен отговор за това за какво Хамас атакува Израел. „ Израелският 11 септември “ сякаш наподобява най-убедителното факсимиле досега. А това значи – както пишат самите израелци - липса на въображение. “

Това разяснява журналистът Петър Карабоев по отношение на офанзивата на Хамас против Израел.

 
Както американските служби се провалиха в това да си показват, че терористи биха употребявали самолети, цялостни с пасажери, като ракети, които да унищожават здания, да удрят Пентагона - по този начин на израелците се оказа, че им липсва фикция, бедна им е фантазията се оказа на службите и на военните, че Хамас би могъл да направи синхронно нахлуване по суша, въздух и море, със стотици бойци, да задуши подредената линия на защита и се оказаха безусловно неподготвени. Целият модел за отношение, издържане и за сигурността към Газа се оказа безспорен неуспех – това е обяснението.
„ Последните вести са, че в обява на Waltstreet journal, изданието твърди, позоваващо се на свои източници, в това число от Близкия изток, че Иран е взел участие в подготовката и тренирането на цялата тази интервенция на Хамас. Казват, че август месец е имало няколко срещи в Ливан с палестинските групировки и са ги инструктирали, обучили и предишния понеделник са им дали зелена светлина да го извършат “, уточни журналистът.

„ Има проблем с тази обява и той е, че публично Вашингтон и Запада се въздържат - не виждаме нищо, което да сочи някакви връзки сред нападението на Хамас и управляващите в Tехеран “. И второ, август месец е прекомерно скоро, такава интервенция се приготвя с месеци наред, може би повече от година “, изясни той.

 
Асболютно подценяване на обстановката. Разузнаването работи със сглобяване на части, това е като пъзел, ти не разполагаш с всички късчета от пъзела, само че като разполагаш с сериозна маса от тях, започваш да виждаш картината на какво наподобява. Оказа се, че най-вероятно те са разполагали с информация, само че не са съумели да създадат верните заключения от нея. За страдание, по този начин наподобяват нещата.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР