Няма значение кой е изпълнителят, нито коя е песента, която

...
Няма значение кой е изпълнителят, нито коя е песента, която
Коментари Харесай

Виктория или Били Айлиш: трябва ли изобщо да ги сравняваме?

Няма значение кой е изпълнителят, нито коя е песента, която ще ни показват на музикалния конкурс " Евровизия ", просто тъй като те в никакъв случай не се харесват на всички еднопосочно и изрично. Но май и няма потребност. Подводни камъни се търсят и в композитори, и в екипи, и в тоалети даже. Намериха се няколко и този път и даже оповестиха песента за крадена. 

След като предходната година нямаше наш представител, този май България се завръща на сцената на състезанието с присъединяване на младата певица Виктория. Може би мнозина я помнят още от музикалния формат X Factor, където стигна до огромните, само че не съумя да стигне до края, макар че заслужаваше. Защото Виктория е надарена, несъмнено, само че може би й трябваше известно време да опитва разнообразни стилове, да се полута из музикалните компании и въпреки всичко да откри своя път към своята музика. Може би не и без помощта на Геновева Христова от Ligna Studios, която й подава ръка и сега стои компактно до нея в цялата шумотевица към Евровизия.

„ Точно когато мислех, че към този момент няма смисъл да се боря, се появи Геновева – моят продуцент, и ме измъкна от дупката, в която се бях заровила. Даде ми огромен тласък да се боря за това да върша музиката, която е най-близка до душата ми “, показа Вики пред Момичетата от града предишното лятото, когато се завърна в плейлистите с песента I Wanna Know. Вики, от която тъкмо това чакахме. Поне тези, които я помним от X Factor.

Несъмнено всички чакаха нетърпеливо представянето на песента, с която ще ни показа на " Евровизия ", което се случи преди броени дни, с цел да избухне следващата вълна от неодобрение. Защото Tears Getting Sober и видеоклипът към нея незабавно бяха сравнени с, обичаната ни музикална сензация, която неотдавна също беше нападната поради песента й No Time To Die, основана за новия филм за. И да, в случай че слушате Били Айлиш, елементарно ще намерите прилики. И да, това е съвременно сега и като че ли беше време малко да се наруши статуквото от последните години, в които не стопираме да чуваме регетон към себе си и да виждаме по какъв начин младите реализатори се трансформират в клонинги. Не че не продължава да ни залива, само че очевидно имаме потребност и от нещо по-различно, по-нежно, по-семпло, по-истинско.



Важно е да се означи, че зад текста и музиката на Tears Getting Sober стои самата Виктория и е толкоз тя в тях – с нейните страсти и лутанията, през които е предходна. Разбира се, няма по какъв начин да пропуснем присъединяване в плана на композитора Борислав Миланов, който стои зад основаването на последните три песни, с които България се показа на " Евровизия ", измежду които If Love Is A Crime на, с което тя завоюва четвърто място през 2016-а, и Beautiful Mess на Кристиан Костов, с която той завоюва второто през 2017-а. Въпреки че и в това беше потърсен следващия подводен камък.

Но какво неприятно има в това да се залага на несъмнено и на човек, който към този момент е посочил, че намира верните музикални формули за сполучливо парче. А песента е добре да кажем, че е определена след допитване и с разнообразни фокус групи. Може пък и те да са почитатели на, с цел да харесат тъкмо тази ария. А тя е хубава, и съвременна, и вместо да търсим дефекти и да съпоставяме, да си я пуснем. Да се научим и да слушаме малко!

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР