Няма значение дали сте роднина, близък роднина, приятел, близък приятел

...
Няма значение дали сте роднина, близък роднина, приятел, близък приятел
Коментари Харесай

Какви правила да следвате, когато отивате на гости на млада майка

Няма значение дали сте родственик, непосредствен родственик, другар, непосредствен другар или по-далечен подобен. Преди да отидете на посетители на преди малко родила жена (дори да не ѝ е за пръв път) е добре да се съобразите с няколко неща. Нарекли сме ги правила, само че, повярвайте, разпоредбите на преди малко родилата жена са доста повече и по-сложни от изброените, разкрива уеб сайтът " Новите родители ".

Да, тя също доста желае да ви види, само че преди този момент е добре да извършите следното:

1. Попитайте по кое време е комфортно да я посетите

Всяка млада майка си има нейно време, в което желае да се среща с хора. Тя може да е подготвена за това още от момента на излизането ѝ от болничното заведение или да не е подготвена в околните две години. Може да ѝ е комфортно да се видите сред 9 и 10 сутринта, може и след 10 вечерта. Вие се преценявате и не го приемате персонално.

2. Обадете се директно преди да отидете

И я питайте има ли потребност от нещо. Под " нещо " се схваща всичко — течен шоколад, лепенка за пръста, карфиол, препарат за тоалетна. Когато следва на млада майка за пръв път да менажира цялото домакинство, постоянно нещо ѝ липсва.

3. Следвайте разпоредбите ѝ без коментар

Младите майки — изключително тези, на които им е за пръв път — са известни с това, че имат лични и присъщи правила, когато ги посещават външни хора. Може да би трябвало да се събуете пред вратата, да би трябвало да обуете калцуни, да си измиете ръцете с антибактериален сапун, да носите маска… Дори и да имате опит по тематиката, запазете го за себе си. Правете това, което се изисква от вас, без да вдигате вежди или въртите очи.

4. Предложете помощ в семейството

Попитайте какво има да се свърши у дома и кажете, че ще го извършите тъкмо както тя ви каже. И го направете тъкмо по този начин. Няма значение дали става дума за простиране, мятане на отпадък или зареждане на миялна. Подсказваме: Винаги има нещо за извършване.

5. Попитайте дали не желае да излезе или да поспи

Именно — вие сте пресен въздух в живота ѝ. Попитайте я дали не желае да си почине малко, до момента в който вие се занимавате с бебето, или даже да излезе. Може би ще зададете най-хубавия въпрос през последната ѝ седмица. Ще се видите различен път.

6. Донесете храна

Освен чистенето и подреждането на къщата, другото, което нервира младите майки, тъй като не могат изцяло да го подсигурят, е храната. Каквото донесете — ще е добре пристигнало. Препоръчваме домашно приготвена храна, само че в действителност в тази ситуация всичко важи — шоколад, чипс, ядки, сладолед. Тя ще ви бъде признателна.

7. Донесете нещо за развлечение

Не, нямаме поради настолна игра. По-скоро приказваме за DVD, списание, книга или в краен случай — жълт вестник. Понякога младите майки в първите си седмици са толкоз откъснати от действителността, че всяка сходна веселба е като парченце от парадайса на предходен живот.

8. Попитайте, преди да публикувате фотография в обществените медии

Това е закон. Точка. Всички обичаме обществените медии, само че не може да пускате фотография на млада майка, камо ли на бебето ѝ, без да я попитате може ли. Честно казано, е добре да попитате дали тя въобще е окей да снимате каквото и който да е.

9. Играйте с по-големите ѝ деца (дете)

За всички посетители, които не знаят — това ви е най-хубавото — ще посетите младата майка и ще играете с по-големите ѝ деца (дете). А най-добре ще е, в случай че ги (го) изведете на открито. Има и противоположен вид, в случай че сте доста наясно с бебетата, попитайте дали да не се грижите известно време за дребното, с цел да може майката да обърне внимание на другите си деца (дете).

10. Не давайте неизискван съвет

Младите майки не желаят да ги поучават. Вече са чули много нелепости, които не им правят работа, и се доверяват на себе си. И когато споделят проблемите си (което неизбежно ще се случи), избират не да им давате решение, а просто да ги изслушате. Така че си прехапете езика.

11. Не очаквайте да ви забавляват

Няма значение, че в миналото сте пили коктейли до сутринта и сте най-хубавите приятелки на света, които са си споделяли интимни секрети. Сега никакъв късмет това да ви се случи, в случай че отидете на посетители на млада майка. Прочетете отново горните правила и се заредете с самообладание. След няколко месеца ще бъдете възнаградени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР