Няма закононарушение при строителството на хотела с външен басейн в

...
Няма закононарушение при строителството на хотела с външен басейн в
Коментари Харесай

ДНСК не откри проблем в строеж на Св. св. Константин и Елена

" Няма престъпление при строителството на хотела с външен басейн в курорта " Св. св. Константин и Елена " край Варна. За обекта е издадено легално, законосъобразно позволение за градеж, въз основата на утвърдена техническа документи. На мястото нито ще има нов плаж, нито се застроява съществуващата пясъчна линия ". Това сподели началникът на ДНСК арх. Иван Несторов на брифинг в града след оглед на място в комплекса, съобщи Радио " Фокус " – Варна.
ДНСК се зае със случая след видеоклип, оповестен във Фейсбук от консуматор на име Боян Георгиев. Анонсът на клипа беше " Сбогом хубави плажчета ".
Несторов посочи, че обектът е тестван за повторно. Разрешителното за строителството на хотела е било издадено от основния проектант на Общината Виктор Бузев на 16 февруари 2018 година. То е влезнало в действие един месец по-късно – на 12 март.
" В разрешението е записано, че постройката ще е с предопределение хотел на два етажа с кула. Външният басейн се намира в урегулиран аграрен парцел, очакван в новия Подробен организационен проект на курорта " Св. св. Константин и Елена ", утвърден от Министерството на районното развиване и благоустройството през 2017 година ", уточни арх. Несторов.
По отношение на височината на постройката откъм плажа той разяснява, че също не може да се откри нарушаване, защото текстове в закона разрешават тя да е такава. " Откъм улицата постройката е двуетажна, с една кула, която аз като проектант не схващам, само че тя е препоръчана от проектантите по целенасоченост ", разяснява още началникът на ДНСК. Кулата ще е с разгърната застроена повърхност до 25 квадратни метра.
По отношение на строителството на моста, което се прави редом с градежа на хотела, арх. Несторов разяснява, че също има строително позволение. С този въпрос обаче се занимава Морската администрация. " Към така наречен " мост на въздишките “, който в този момент се възвръща, има бетонен метод, очакван е и достъп с асансьор. Той може да играе и ролята на лодкостоянка ", сподели още арх. Несторов.
Припомняме, че по отношение на самия Несторов избухна скандал, откакто уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ " разгласява материал, в който сложи въпроса по какъв начин по този начин архитектът има вкусен апартамент на първа линия в Созопол. Несторов се отбрани, че жилището било на починалия му тъст - звукорежисьора Веселин Цолевски, като съгласно " Биволъ " през 2002 година Цолевски взел апартамент от 68 кв. метра на първа линия в Созопол за 17 300 лв. от компания БДК ООД, а през 2010 година го разменил против различен апартамент, отново на първа линия и с 30 квадрата по-голям, благосъстоятелност на компания " БДК Инвест ". Съответно на дневен ред е въпросът има ли спор на ползи?
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР