Няма "война" между ЕС и Италия. Това заяви днес председателят

...
Няма "война" между ЕС и Италия. Това заяви днес председателят
Коментари Харесай

Юнкер: ЕС не е във война с Италия

Няма "война " сред Европейски Съюз и Италия. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер във връзка със разногласието към проектите на Рим да направи по-големи разноски следващата година, съобщи ДПА.

"Дадох доста ясно да се разбере, че не сме във война с Италия. Аз съм обвързван с Италия през целия си живот, тъй като съм израснал с млади италианци, имигранти (...) Ти амо Италия (Обичам те Италия) ", съобщи Юнкер.

В навечерието на срещата на върха Юнкер беше хазаин на вечеря, на която участва италианският министър председател Джузепе Конте, който откакто си потегли от вечерята, изрази вяра Италия да избегне наказателни дейности на Европейски Съюз.

Днес на потегляне от срещата на върха на съюза Конте сподели, че е повдигнал въпроса пред останалите водачи, измежду които са немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон.

"Имаше добра атмосфера, има взаимно доверие, имаме вяра, че можем да приключим този развой по задоволителен за всички метод ", сподели италианският водач, без да навлиза в детайлности.

Остава неразбираемо по какъв начин Италия има намерение да избегне наказване от Европейски Съюз, защото Конте още веднъж съобщи, че главните точки от италианския бюджет не подлежат на повторна полемика, отбелязва ДПА.

Еврокомисията може да наложи съществени финансови санкции на Италия, тъй като желанието на Рим да увеличи бюджетния недостиг за 2019 година опонира на разпоредбите в еврозоната
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР