Няма възможност за манипулиране на вота - на хартиения и

...
Няма възможност за манипулиране на вота - на хартиения и
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Сборното записване на машинния и хартиен вот няма да манипулира резултатите

Няма опция за манипулиране на вота - на хартиения и машинния, и на резултатите при сборното записване на двата вота, безапелационен бе служебният министър председател Гълъб Донев.

Според него би било добре да се записват настрана, с цел да се види какъв е делът на хората, които са предпочели да гласоподават машинно. Донев обаче не вижда проблем в решението на ЦИК в тази област.

Оставката на представителя на Комисията няма да повлияе на честността на вота и на резултата.

Министерство на вътрешните работи поставя старания по тази причина купеният избор, корпоративният избор и всички практики, които са свързани с непочтеност в осъществяване на изборите, да бъдат превантивно прекратени.

На въпрос по какъв начин ще се реализира видеонаблюдението при броенето, Донев сподели, че ще бъде извършена транспарантна процедура, тъй че всички механически средства, които подсигуряват видеозаснемането да бъдат одобрени и избрани от съответната комисия.

За контрола на незаконните мигранти съобщи, че постоянно може да се откри уязвимост освен в активността по защита на границата.

 „ Важното е, че трафикантството, каналджийството и закононарушенията, свързани с трафика на мигранти, Министерство на вътрешните работи и съответните правораздавателни и правоохранителни органи поставят старания и виждате, че резултатите не закъсняват. Това, че се разкриват, приказва за това, че те работят и поставят старания, с цел да бъдат всички тези дейности прекъснати. Разбира се, работи се и превантивно ”, сподели Гълъб Донев.

Наказанията за трафикантите могат да се трансформират единствено с смяна в законодателството, сподели още той.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР