Няма установено закононарушение при провеждането на референдума за отделянето на

...
Няма установено закононарушение при провеждането на референдума за отделянето на
Коментари Харесай

Няма закононарушения при референдума за Обзор

Няма открито престъпление при провеждането на референдума за отделянето на Обзор и още 6 селища от Община Несебър. Областната администрация в Бургас към този момент е изпратила преписката от публичното допитване в Министерския съвет. В Административния съд в Бургас също няма постъпили тъжби. 

Към преписката изпратена в Министерския съвет, Областната администрация в Бургас е приложила и отвореното писмо на жителите на село Баня, които са срещу отделянето им от община Несебър. Това съобщи регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков: 

" От наша страна забележки по законосъобразното осъществяване на референдума няма. Доокомплектовали сме преписката. В последния миг дори дойде едно отворено писмо от жителите на село Баня, което сме го добавили към преписката. Преписката към този момент е входирана в Министерски съвет-София ".

Кога, по какъв начин и дали ще бъде основана нова община с център Обзор би трябвало да реши Министерския съвет, прецизира Вълчо Чолаков: 

" Преписката се изпраща за мнение до районния министър, който връща към Министерски съвет своето мнение и надлежно Министерски съвет към този момент преценя всички обстоятелства и условия и взема решение дали да удовлетвори настояването или надлежно да отхвърли това искане ".

В Закона не е очакван период, в който Министерския съвет да вземе решение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР