Няма Трета световна война след ударите в Сирия. Франция настояваше

...
Няма Трета световна война след ударите в Сирия. Франция настояваше
Коментари Харесай

Няма Трета световна война, смята френският посланик

Няма Трета международна война след ударите в Сирия. Франция настояваше за провеждането на такива офанзиви още през 2013 година, само че това по този начин и не беше направено.Това сподели посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел пред Нова телевизия.

„ С убеденост можем да твърдим, че ударите бяха сполучливи и противовъздушната защита не беше ефикасна”, съобщи още дипломатът.

Льобедел изясни, че в понеделник Организация на обединените нации ще разисква общ проект, направен от Франция. Той съдържа четири точки: цялостно заличаване на сирийската химическа програма; елиминиране на ИДИЛ; прекъсване на военните дейности в Сирия и даване на филантропична помощ; реализиране на трайно политическо решение за проблемите в размирната страна.

„ Всички, в това число и Русия, знаят, че Сирия няма бъдеще, отпред с Асад. Промени обаче могат да се случат последователно. Трябва да убедим нашите съветски другари, че могат да играят градивна роля и градивно да отстояват ползите си в Сирия”, разяснява още Ерик Льобедел.

Според него от случилото се преди години в Либия би трябвало да се извлекат поучения, в това число във връзка със Сирия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР