Няма тема, по която да не е постигнато огромно съгласие

...
Няма тема, по която да не е постигнато огромно съгласие
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма тема, по която да не сме се разбрали

Няма тематика, по която да не е реализирано голямо единодушие при извършените договаряния за ново управническо болшинство. Това заключи съпредесдателят на партия " Продължаваме промяната " Кирил Петков след една седмица на интензивни диалози за проблемите и консенсусните решения в 18 публични бранша. В договарянията участваха партиите Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ", чака се идната седмица да текат договаряния по структурата на новия Министерски съвет и състава на ново държавно управление. 

" Това бяха 18 доста интензивни диалога, четири дни подред, само че нямаше тематика, по която да не сложим напред българския интерес и да не реализираме единодушие. Това значи, че няма значение дали сме център, леви или десни. Пожелавам да осъществим всички точки и след 4 години България няма да е същата ", разяснява Петков, представен от bTV. 

Всъщност в доста от областите има въпроси, които бяха оставени за следващи полемики поради неналичието на единодушие, като тези тематики са маркирани в алено. В редица браншове предстоящо имаше съществени разминавания в стратегиите на Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Може да се чака занапред разногласия по тях, само че партиите демонстрираха воля за отстъпки за сформиране на допустими за всички стратегии. 

Вече стана ясно, че новата конструкция на Министерския съвет ще бъде доста друга. В хода на договарянията бе оповестена концепцията за основаване на ново министерство - на дигитализацията, ще има и доста разбърквания на организации. Има и противоречиви оферти - като концепцията на Политическа партия да реалокира " Агенция пътна инфраструктура " към министерство на превоза.  

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР