Няма спекулации с цената на тока за бизнеса. Това каза

...
Няма спекулации с цената на тока за бизнеса. Това каза
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Няма спекулации с цената на тока за бизнеса

Няма спекулации с цената на тока за бизнеса. Това сподели в „ Здравей, България “ на Нова телевизия енергийният министър Теменужка Петкова. Според нея шефът на НЕК Петър Илиев е добър експерт и си прави добре работата.

Министър Петкова не отговори на обвиняванията на бизнеса, че НЕК манипулира търгове в интерес на огромен енергиен състезател на борсата. И предложи за по-голяма прогнозируемост бизнесът да подписва дълготрайни контракти за доставката на ток.

Петкова приказва и за повредата на шести блок на АЕЦ:Козлодуй ": " Не бива да се спекулира с тематиката за повредата на Шести блок на АЕЦ " Козлодуй ". Тя е една от най-сигурните в света и дава отговор на най-високите стандарти за сигурност. "

Министърката изясни, че няма никакъв проблем и хората не би трябвало да се тормозят. Според Петкова показаната реакция при сходна обстановка е добра - точно, че в централата има доста положителни специалисти, които незабавно са реагирали на повредата. " Имаше гласност за всичко, което се случи с Шести блок на АЕЦ " Козлодуй ", обяви Теменужка Петкова. 

„ Българският бизнес е извънредно значим за нас. Той има опция да получава понижение от цената на електрическата енергия още от края на 2015 година. Нашето държавно управление взе доста ясно и изрично решение за това, бизнесът да може да употребява държавна помощ, която европейското законодателство разрешава. Тя е обвързвана с разноските, които се вършат по отношение на силата от възобновими енергийни източници, които влизат в съставния елемент на цената на електрическата енергия ”, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„ Стотици са компаниите в България, които се употребяват от тази отстъпка. В рамките на тази съставния елемент отстъпката доближава до 85% ”, сподели още тя.

По тематиката за придобиването на ЧЕЗ от " Еврохолд ", Теменужка Петкова уточни, че сходен вид покупко-продажби се осъществят от чешката страна и се осъществят по чешкото законодателство. Българската страна няма по какъв начин да въздейства и влияе на сходен вид покупко-продажби, разясни тя.

Петкова дефинира като спекулации изказванията, че Цветан Цветанов стои зад договорката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР