Няма спад в посещаемостта на стоматологичните кабинети в Благоевград, според

...
Няма спад в посещаемостта на стоматологичните кабинети в Благоевград, според
Коментари Харесай

Спазват ли се мерките срещу COVID в зъболекарските кабинети?

Няма спад в посещаемостта на стоматологичните кабинети в Благоевград, съгласно стоматолози. Те предизвестяват пациентите със признаци да отсрочат визитата в кабинета, в случай че казусът не е незабавен.

Стоматологът доктор Десислава Комитова не е серпантина да лекува пациенти макар обстановката с огромния брой инфектирани от ковид в Благоевград. Наблюденията й демонстрират, че пациентите са виновни и когато имат здравословен проблем, анулират записаните си часове.

" Най-важното, което би трябвало да знаят пациентите е, че ние сме зад тях и могат да разчитат на нас в тази обстановка и да не се опасяват ", сподели доктор Десислава Комитова-стоматолог.

Стоматолозите твърдят също, че дезинфекцията в кабинетите е прецизна, съблюдават се и всички ограничения за сигурност.

" Ние постоянно сме били на първа линия стоматолозите, тъй че и преди Ковида, съществуват и други болести, които са рискови и дезинфекцията в кабинетите постоянно е била на високо равнище. Просто се стараеме да няма скупчване на пациенти в чакалнята, по-често проветряване, несъмнено ", съобщи доктор Десислава Комитова-стоматолог.

Пациент, който е под карантина или е контактен на болен от ковид, е най-добре да не посещава стоматолога си, даже и при болежка, поучават експертите.

" Една болежка може да бъде овладяна медикаментозно, може да бъде посъветван какво да направи, тъй че да отсрочи визитата ", сподели доктор Десислава Комитова-стоматолог.

Повечето от хората считат, че визитата на зъболекарския кабинет, не крие риск от заразяване с ковид.

Зъболекари поучават хората при неспособност да посетят кабинета за обзор да се обадят по телефона за консултация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР