Няма случаи на пострадали с пиратки, най-натоварено през четирите празнични

...
Няма случаи на пострадали с пиратки, най-натоварено през четирите празнични
Коментари Харесай

41 души приела токсикологията на Пирогов в празничните дни

Няма случаи на потърпевши с пиратки, най-натоварено през четирите празнични дни е било отделението по " Токсикология " в " Пирогов ". Това регистрира шефът на лечебното заведение проф. Асен Балтов на постоянния брифинг на лечебното заведение във връзка натовареността от 23-ти декември до през днешния ден. По отношение на пиратките той уточни, че очевидно серията от репортажи в медиите са оказали въздействие.

Проф. Балтов бе безапелационен, че " Пирогов " още веднъж е поел най-тежките случаи от София и България. През празнични дни са минали 1 900 пациенти, 300 са признати за лекуване. Най-натоварено е било отделението по " Токсикология ", откъдето са минали 41 пациенти, 15 от тях с тежки алергични реакции от храни, осем са злоупотребили с алкохол.

4-ма пациенти са признати поради обгазяване с въглероден окис разследване на погрешно горене на въглища. Пострадало е семейство - две деца и двама възрастни. 3-ма души са постъпили за лекуване след приложимост на антифриз. Проф. Балтов изясни, че най-вероятно са се объркали и вместо ракия са пили антифриз. Най-опасното за тях е, че могат да ослепеят.

Травматологията е идващото натоварено поделение. Преминалите пациенти са 90, от които 71 в травматологията и 16 са пренасочени към профилираната клиника по хирургия на ръка. 30 пациента са минали през хирургичното поделение. 10 пациенти са постъпили откакто са потърпевши при пътнотранспортни катастрофи.

67 са пациентите признатите в кардиологията. През детска противошокова зала са минали 9 дребни пациента. Едно дете е преведено от провинцията със профилираната детска кола за спешна помощ. 17 пациенти са минали през " Противошокова зала " на " Пирогов ". Над 60 оперативни интервенции са направили дежурните лекари.

" Запазва се силата на Пирогов, мощен дирек в медицината ", уточни проф. Балтов. Той уточни, че има подготвеност лечебното заведение да укрепи екипите си. Има дежурни 34 лекари в незабавни кабинети. През годината миналите пациенти са 214 хиляди, от тях 44 хиляди са признати за лекуване или с 3000 повече от предходната година. 14 500 са болните признати от цяла България.

Силно се усилва броят на пациентите над 65 годишна възраст и те са 14 хиляди. Това са пациенти, които изискват доста по-сериозни грижи, разяснява проф. Балтов. Той уточни, че 25% -26% са болните, които са потърсили помощ от цяла България в Пирогов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР