Няма случаи на маймунска треска досега в Турция, съобщи министърът

...
Няма случаи на маймунска треска досега в Турция, съобщи министърът
Коментари Харесай

Няма случаи на маймунска шарка в Турция досега

Няма случаи на маймунска тресчица до момента в Турция , заяви министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа, представен от Анадолската организация.

Коментирайки информации в медиите, че четирима души може да са инфектирани с вируса, Фахретин Коджа написа в Туитър нощес, че са направени нужните проби и резултатите са негативни .

" В Турция няма пациенти с диагноза маймунска шарка до момента. Мисли от рода " какво в случай че “ не би трябвало да провокират безпокойствие ", уточни той.

В събота турски медии оповестиха, че хипотетични носителите са били засечени в аптека в Султангази, един от най-гъсто обитаемоте квартали на европейския бряг на Истанбул.

В аптеката трима души, за които се показва, че са чужденци, поискали да закупят крем за ръце . Показали ръцете си, които били обсипани с рани, сходни на предизвикваните от вируса на маймунската шарка. Аптекарят им дал претенции крем. След това позвънил по телефона на здравната работа, където изложил подозренията си, че евентуално става дума за инфектирани с вируса на маймунската шарка.

Веднага дошъл полицейски патрул, който засякъл чужденците на булеварда, където се намирала аптеката. След това тримата чужденци били откарани с кола за спешна помощ в болнично заведение и били изолирани .

Известно е, че заболяването е ендемична за някои региони от Африка, само че разпространяването й в страни в Европа и в Северна Америка породи опасения, че вирусът може да се популяризира по целия свят.

Повече от 550 доказани случая на маймунска шарка са регистрирани в 30 страни , където вирусът не е ендемичен, заяви Световната здравна организация в сряда.

По-рано в изказване на турското здравно министерство бе обяснено, че заболяване нормално се лимитира със признаци, които не престават сред 14 и 21 дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР