Няма сигнали за африканска чума на територията на община Хасково.

...
Няма сигнали за африканска чума на територията на община Хасково.
Коментари Харесай

Няма сигнали за африканска чума на територията на община Хасково

Няма сигнали за африканска чума на територията на община Хасково. Това заяви пред Фокус кметът на общината Добри Беливанов. Той посочи, че в региона се подхващат превантивни ограничения.

„ Проведохме съвещание на Областната епизоотична комисия преди дни. Разпоредихме всички нужни ограничения на кметовете, попадащи в 10-километровата зона. Проведени са и срещи с хората по места. Комисия от Областната дирекция по сигурност на храните продължава да прави обходи по места “, изясни още кметът. По думите му не са открити незаклани свине в село Клокотница. Продължава събирането информация за броя на свине, които се отглеждат в селата. „ Реакцията на страната е съответна, само че превантивните ограничения трябваше да се вземат откакто стана ясно за казуса в Румъния. Тогава рецесията нямаше да е в такива размери “, уточни още Беливанов.

Кметът увери, че общината поддържа непрекъсната връзка с институциите за инструкции, които да се подхващат и следи за осъществяването им. Според Добри Беливанов болестта е нанесло сериозен удар по свинекомплексите и частните стопанства у нас. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР