Няма съмнение, че коалиционните партньори ще се скарат относно актуализацията

...
Няма съмнение, че коалиционните партньори ще се скарат относно актуализацията
Коментари Харесай

Ганев: Актуализацията на бюджета няма да доведе до срив на коалицията

Няма подозрение, че съдружните сътрудници ще се скарат по отношение на актуализацията на бюджета. Въпросът е, че това не е проблем, който ще докара до срив на ръководещата коалиция. И не това е въпросът, който ще събори кабинета. Всяка една коалиция през годините се е карала на тематика „ бюджет”, тъй като това е най-важната законодателна самодейност за всяко едно мнозинство”. Това съобщи в предаването “Денят на живо” по Нова нюз политологът и социолог Димитър Ганев.

Според него най-обтегнати са връзките сред „ Има подобен народ” и „ Продължаваме Промяната”.

„ Има един основен миг обвързван с актуализацията – това, че Любомир Каримански е ръководител на Бюджетната комисия сега. Става въпрос за иден спор в обединението – конфликт сред Каримански и Асен Василев”, добави Ганев.

И съобщи, че най-важното, което следва да стане ясно, е дали ръководещите ще съберат болшинство за всеки един от параметрите на бюджета.

„ Ако опозицията, в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи, види един подобен евентуален спор, ще направи всичко допустимо да внесе спомагателен разкол в коалицията”, сподели още политологът. По думите му, в случай че не се одобри бюджета, това ще докара до оставка на кабинета. Според него обединението ще има противоположни гледни точки по отношение на антикризисните ограничения.

„ От самото начало на кабинета, Българска социалистическа партия акцентират, че са групировката, която подсигурява по този начин наречения обществен вектор в ръководството. „ Демократична България стои най-близо до Политическа партия. След това са Българска социалистическа партия, а най-дистанцирани са ИТН”, сподели още Димитър Ганев.

Нито една от обединенията няма интерес от предварителни избори, счита той. Последните месеци държавното управление губи доверието на обществото, изясни Ганев. По думите му това се дължи най-много на повишението на цените на главните артикули у нас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР