Няма съгласие в управляващата коалиция за връщане на хартиените бюлетини,

...
Няма съгласие в управляващата коалиция за връщане на хартиените бюлетини,
Коментари Харесай

ПП, ИТН и ДБ са против предлаганото от БСП връщане на вота с хартиени бюлетини

Няма единодушие в ръководещата коалиция за връщане на хартиените бюлетини, каквото предложение внесоха от Българска социалистическа партия в деловодството на Народното събрание с промени в Изборния кодекс. Това съобщи Ива Митева от " ИТН " пред публицисти в Народното събрание:

" Няма безапелационен консенсус. Имахме среща, съдружните сътрудници, на която " ИТН ", " Демократична България " и " Продължаваме промяната " изрично декларирахме, че няма да подкрепим сходен законопроект, в случай че бъде импортиран. Явно желае някой ръчички да пипат в бюлетините и да дефинират изборния резултат ".

Председателят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов разгласи, че това е самодейност на Българска социалистическа партия, която не се поддържа от групата:

" Нашите причини по тази причина да сме срещу това е, че машинният избор потвърди, той редуцира невалидните бюлетини в голяма степен. Оставаме на нашата константна и непрекъсната позиция, че това е едно достижение, от което не трябва да се отхвърляме и на бива да го размиваме ".

На въпрос дали измененията в изборното законодателство, импортирани от Българска социалистическа партия, могат да се трансфорат в нова разграничителна линия в ръководещата коалиция, Христо Иванов отговори:

" Очевидно ще е тематика, по която ще имаме разнообразни отзиви. Дали ще се трансформира в разграничителна линия в обединението - зависи от това по какъв начин ще се развият оттук насетне събитията ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР