Няма разговори за правителство. Ние имаме ясна позиция, че няма

...
Няма разговори за правителство. Ние имаме ясна позиция, че няма
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма разговори за правителство, няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ

Няма диалози за държавно управление. Ние имаме ясна позиция, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ с първия мандат или с тяхно присъединяване. Това разяснява съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев на брифинг в Народното събрание.

„ Всички други тълкования са свободни съчинения на група доброжелателни или не чак толкоз доброжелателни анализатори ”, акцентира той.

Защо договаряния се водят единствено с ГЕРБ, Василев посочи: „ В момента условието е да се отпуши работата на Народното събрание с избор на ръководител на ротационен принцип сред двете най-големи партии ”.

От ПП-ДБ ще излъчат екип от осем души - адвокати, които да изготвят законодателна стратегия за Народното събрание. Тя би трябвало да включва законите по Плана за възобновяване, за приемането на България в еврозоната, за Шенген, за правосъдната промяна и против домашното принуждение.

„ Заедно с адвокати от ГЕРБ, да бъдат стиковани тези закони и вероятно при избор на ръководител на Народното събрание да има ясна хронограма във времето по какъв начин това законодателство се случва, с цел да няма изненади с спомагателни закони ”, посочи Василев.

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков добави, че приоритет на актуалното Народно заседание са законът за основния прокурор, Антикорупционната комисия, законите за ПВУ, Шенген и еврозоната.

„ Те са значимата тематика на деня. Затова отиваме да приказваме, с цел да ги придвижим. Тези закони не могат да чакат вечно, те зависят от времето и това е нашият приоритет. Време е да решаваме тези проблеми малко по малко ”, сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР