Няма промяна в позицията на македонското правителство относно френското предложение

...
Няма промяна в позицията на македонското правителство относно френското предложение
Коментари Харесай

Ковачевски: Няма промяна в позицията на македонското правителство относно френското предложение


Няма смяна в позицията на македонското държавно управление по отношение на френското предложение за превъзмогване на разногласието с България след утвърждението му от страна на всички държави-членки на Европейски Съюз. То, обаче, упорства в преговорната рамка да бъде записан „ чист македонски език”.

Премиерът Димитър Ковачевски, както и външният министър Буяр Османи обявиха през вчерашния ден, че няма да разясняват френското предложение. Ковачевски акцентира, че то няма да бъде предмет на диалози, защото към момента не е координиран от всички държави-членки на Европейски Съюз.

Министерството на външните работи има визия за предлагането и най-опитните дипломати го проучват. Следи се и развиването в Народното събрание на Република България. заяви македонският министър-председател.

„ Ако това предложение бъде признато там, когато бъде признато и когато бъде публично показано на Република Северна Македония, тогава е обикновено то да предстои на обстоен разбор и да бъде споделено с институциите в страната, в сходство с нашите разпореждания в законодателството”, сподели Ковачевски в отговор на журналистически въпрос след срещата с съдружните сътрудници.

На въпрос дали за страната, без значение дали е част от френското предложение или не, е задоволително да се дефинира езикът посредством едностранни заявления от двете страни, Ковачевски отговори, че в преговорната рамка би трябвало да бъде записан чист македонски език.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР