Няма промяна в директивите от Брюксел как европейски компании могат

...
Няма промяна в директивите от Брюксел как европейски компании могат
Коментари Харесай

Според ЕК ако платим в рубли за газа нарушаваме санкциите

Няма смяна в директивите от Брюксел по какъв начин европейски компании могат да търгуват с " Газпром " и в случай че платим за газа на " Газпром " в рубли ще нарушим глобите . Така отговори представителят на Европейската комисия (ЕК) Тим Макфий на въпрос на Би Ти Ви.

Според Комисията в съвсем всички контракти на европейските компании с " Газпром ", без значение дали са държавни или частни, е посочено, че заплащането се прави в евро или в долари. Всяко заплащане, което на подхожда на посоченото в договорите, влиза в нарушаване на европейските наказания , тъй като във вътрешното превалутиране влиза Руската централна банка, която е в листата на глобените съветски институции.

Говорителят на Европейска комисия е припомнил, че България е измежду първите страни, върху които Русия " упражни шантаж " и спря доставките на газ.

Той декларира следното: " По-рано тази година, след издаването на. Според съветския указ би трябвало заплащането да се прави на два стадия, което включва присъединяване на Руската Централна банка. Тази процедура изрично нарушава глобите. Комисията изпрати наставления към държавите-членки по какъв начин биха могли да продължат да заплащат, без да опонират на глобите. Позицията ни не се е трансформирала. Руският указ от 31 март не е съчетаем с нашите наказания ", съобщи Тим Макфий, представител на Европейска комисия.

Припомняме, че в следствие Европейска комисия направи уточнения, от които станя ясно, че е допустимо заплащането на газа в рубли без да се нарушават глобите, в случай че разгласят, че завършват заплащането с превеждането на долари или евро.

Освен за България, доставките от " Газпром " бяха спрени за Полша, Дания, Финландия, Нидерландия, Естония.
 За доставки от
За доставки от " Газпром " за България трябват не нов контракт, а рубли

При политическа воля от София проблеми няма да има, уверена Митрофанова

Официално Брюксел не разполага с информация за нарушение на глобите поради заплащане в рубли, само че надзорът не влиза в прерогативите на Европейската комисия, а на самите държави-членки, които би трябвало да санкционират личните си компании, в случай че нарушават глобите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР