Няма промяна в броя на заразените с коронавирус. Това каза

...
Няма промяна в броя на заразените с коронавирус. Това каза
Коментари Харесай

Изследват десетки хора, контактували със заразените с коронавирус у нас


Няма смяна в броя на инфектираните с ковид. Това сподели на постоянния брифинг пред ВМА генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски – шеф на Военномедицинска академия (ВМА) и ръководител на Националния действен щаб.

"В Габрово броят на контактните лица, които подлежат на проучвания е 140. В Плевен към момента не е финален броя на контактните лица. Когато има такава инфомация, вие ще бъде известени. Сутринта споделих за потенциала на лабораториите, по тази причина не мога да подсигурявам, че през нощта може да получите някаква спомагателна информация. Най-вероятно това ще бъде в границите на утрешния ден ", разяснява още Мутафчийски.

"Иначе са четири лицата, които са доказани както знаете. Няма смяна в броя. 107 хиляди са в света, 102 са страните, които са обхванати от ковид зараза ", уточни още той. По думите му има повсеместен скрининг на личния състав в болничното заведение.

"Също по този начин и контактните лица в персонален проект към двамата инфектирани ", добави той и посочи, че те не демонстрират признаци.
Последните 14 проби, направени във ВМА, са негативни, изясни още ген. Мутафчийски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР